Altcoin Yorumları: SOL, ADA, CHZ ve AVAX Son Durum

1 year ago 74

Kripto para birimlerinde belirsiz hareketler devam ederken popüler coin’lerin genel olarak piyasa ile birlikte hareket ettiklerini görüyoruz. Solana (SOL), Cardano (ADA), Chiliz (CHZ) ve Avalanche’de (AVAX) son durumlara, destek ve direnç seviyelerine göz atıyoruz.

Solana ve Cardano

Solana (SOL) bu yıl birden fazla kesinti yaşadı ve bugün de benzer bir durumla karşı karşıya kaldı. Yapılan açıklamalarda  yanlış yapılandırılan bir düğümün (node) ağdaki işlemlerin işlenmesinin durmasına ve ağın çevrimdışı kalarak kullanılamaz hale gelmesine sebep olduğu ifade edildi.

Bu haber sonrasında kripto para birimleri genel olarak %0,5 ile %2 arasında düşüş yaşarken SOL’ün %4 üzerinde değer kaybı yaşadığı görülüyor. Yazının kaleme alındığı sırada 33 dolardan işlem gören SOL, buna rağmen son 1 ay içinde %6 artış yaşamış görünüyor.

Analistlere göre SOL için 30 dolar şu anda bir destek seviyesi olarak işlem görürken 39 doların direnç olarak işlem gördüğü ifade ediliyor.

Vasil hard fork ile dikkatleri üzerine çeken ve 14,8 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük 8. kripto para birimi konumunda bulunana ADA yazının kaleme alındığı sırada 0,43 dolardan işlem görüyor.

4 saatlik grafikler değerlendirildiğinde 0,4251 dolar ADA için destek seviyesi ve 0,5197 dolar ADA için direnç seviyesi olarak işlem görüyor. Bu noktada analistler ADA’nın 0,42 dolar üzerinde kaldığı sürece bir düşüşün tetiklenmeyeceğini ifade ediyor.

Chiliz ve Avalanche

Kripto para piyasasının popüler token’larından olan Chiliz (CHZ) yazının kaleme alındığı sırada 0,24 dolardan işlem görüyor. Son 24 saat içinde %4 gibi bir artış yakalamış olan CHZ 1,4 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük 39. kripto para konumunda bulunuyor.

Analistlere göre CHZ’nin 0,25 doları aşması bir yükselişi tetikleyebilir. Buna ek olarak eğer kripto para birimi 0,20 dolar altını görürse 0,17 doları test edebilir.

Öte yandan Türk yatırımcıların da ilgi gösterdiği AVAX yazının yayına hazırlandığı sırada 17,24 dolardan işlem görüyor. Son 24 saat içinde piyasa ile uyumlu şekilde %1,6 geri çekilen AVAX’ın son 1 ayda da %8,7 düştüğü görülüyor.

Analistlere göre 4 saatlik grafiklerde AVAX için 16,19 dolar bir alım seviyesi olarak görülürken 21,9 dolar da bir direnç seviyesi olarak işlem görüyor. Eğer AVAX 18 dolara doğru hamle yaparsa bir sonraki hedefin 20 dolar olabileceği ifade ediliyor.

Read Entire Article