Altcoin Yükselişe Geçti! Mağdurlar İçin Beklenen Müjde Geldi!

2 years ago 91

Mayıs ve haziran ayında kripto para yatırımcıları milyarlarca dolar kaybetti. En azından bir kısmı kayıplarını alacak. Terra sonrası gelen zincirleme iflaslardan etkilenen yatırımcılar paralarını alıp alamayacaklarından emin değildi. Neyse ki aradan çok uzun bir zaman geçmeden Voyager müjdeyi verdi.

VGX Neden Yükseliyor?

Voyager’in kripto para birim VGX son gelen haberin ardından yükselişe geçti. Dün Mahkeme, Voyager müşterilerinin yararlanması için Metropolitan Commercial Bank'ta tutulan nakit paraya (ABD doları) erişimin yeniden sağlanması teklifini onayladı. 11 Ağustos Perşembe gününden itibaren uygulama içi nakit çekme işlemleri Voyager müşterileri için yeniden açılacak.

Açıklamanın detayında şunlar yazıyor;

“11 Ağustos Perşembe gününden itibaren yalnızca nakit para çekme işlemleri için Voyager uygulamasına erişimin devam etmesini bekliyoruz. Hesaplarında nakit (ABD doları) olan müşteriler, uygulamada nakit para çekme erişimi kullanıma sunulmadan önce daha fazla ayrıntı içeren bir e-posta alacaklar. Müşterilerin, taleplerini yaptıktan sonra yaklaşık 5-10 iş günü içinde paralarını alacaklarını tahmin ediyoruz. Talepler mümkün olduğunca çabuk işlenecek, ancak dolandırıcılık incelemeleri ve hesap mutabakatı dahil olmak üzere bazı manuel incelemeler gerektirecek ve zamanlama kısmen müşterilerin nakitlerini aktardığı bankalara bağlı olacaktır. Nakit çekme etkinleştirildiğinde, müşteriler 24 saatlik bir süre içinde uygulama aracılığıyla 100.000 dolara kadar para çekebilecek”.

Voyager İflasında Son Durum

Şirket hali hazırda yeniden değerleme ve satış incelemesini devam ettiriyor. Mahkeme, satış sürecini yönetecek ihale prosedürlerini onayladı. Bu kurallara göre, teklifler 26 Ağustos'a kadar verilecek ve varsa, 8 Eylül'de bir satış duruşması yapılacaktır. Mahkeme, müşterilerin kripto varlıkları da dahil olmak üzere Voyager'a karşı talepte bulunmaları için son tarih olarak 3 Ekim Pazartesi gününü onayladı. Eğer iyi bir rakamdan Voyager satışı gerçekleşir ve mağdurların ödemeleri tamamlanırsa VGX için daha iyi günler görebiliriz.

Haberin ardından VGX fiyatı 0,36 dolardan 0,4 dolara kadar tırmandı. Yazı hazırlandığı sırada VGX 0,37 dolardan alıcı bulmaya devam ediyor. Olumlu haberlerin devam etmesi halinde VGX fiyatı yatırımcıların yeniden ilgisini çekebilir. 5 Ocak 2018 tarihinde 12,54 dolara kadar tırmanan VGX, tüm zamanların en yüksek seviyesine yükselmişti. Fiyat on 3 ay içinde de 1,33 dolar ile 0,14 dolar arasında hareket etti.

Read Entire Article