Altcoinde Yüzde 25 Düşüş Bekleniyor! İlk 30 Kripto Para Arasında!

2 years ago 89

Binance borsasında işlem gören ve piyasa değerine göre en büyük 30 kripto para arasında olan bu altcoine dikkat. Akşam açıklanacak FOMC tutanakları öncesinde ABD hisse senedi piyasaları ve kripto paralar yönünü aşağıya çevirdi. Kral kripto para birimi 25.000 doların üzerinde kalıcılık elde edemediği için düşüşüne devam ediyor.

Litecoin (LTC)

En eski kripto paralar arasında olan ve yıllarca en büyükler grubunda yerini koruyan LTC yazı hazırlandığı sırada 60 dolardan alıcı buluyor. İşlem hacmi 25 artarken fiyat %2’ye yakın düştü. Mayıs 2021 yılında 412,9 dolara kadar tırmanan altcoin bu seviyeyi bir daha göremedi. Bu yıl yaşanan büyük kripto para kışında ise ciddi değer kaybetti. Ancak Litecoin (LTC) 2015 yılında gördüğü 1,11 dolar dibinin halen çok daha üzerinde.

Peki önümüzdeki saatlerde yaşanacak muhtemel geri çekilmede LTC fiyatının nereye düşmesi bekleniyor? Kripto para yatırımcıları hangi seviyeleri izlemeli? Güncel fiyat görünümü ve olası hedefleri ele alıyoruz.

Litecoin (LTC) Fiyat Hedefi

Yükselen bir takoz paterni, LTC/USDT çiftinde devam eden toparlanmayı yönetiyor. Bu modele göre altcoin %63 artış yaşayarak 64,5 dolar zirvesine ulaştı. Fakat bu modelin doğası gereği fiyat yükselen destek trend çizgisini kırdığında ciddi düşüşler yaşanır. Kama formasyonunun zirvesine yaklaşan LTC fiyatı, yakında bir kırılma hareketi görebilir.

15 Ağustos'ta LTC fiyatı, başka bir ayı döngüsünü tetiklemek için direnç trend çizgisi ve 100 günlük EMA'nın birleşik direncinden düştü. Bu formasyondaki düşüş eğilimi, LTC fiyatını %8,57 oranında düşürdü ve burada formasyonun destek trend çizgisini yeniden test etti. Ayrıca, 20 günlük EMA ile uyumlu yükselen trend çizgisi, bu toparlanmayı sürdürmek için fiyatı daha yükseğe döndürdü. Yerel zirvedeki satış baskısı 64,5 dolar seviyesinin aşılmasını önledi. Satış baskısı devam ederse, LTC kama desenini tetiklemek için destek trend çizgisini delebilir.

Bu dinamik desteği kaybederse, LTC fiyatı yaklaşık %25 kayıpla 46,6 dolar desteğine kadar gevşeyecektir. Dirence doğru ikinci bir atak başlar ve kırılma yaşanırsa da fiyat 74,5 dolara yükselebilir. Şimdilik destek bölgesi korunduğu sürece yükseliş hissiyatı korunabilir ancak FOMC tutanakları ve BTC de beklenen düşüş fiyatın güneye doğru gitme ihtimalini artırıyor. Önemli destek seviyeleri 59 ve 53,8 dolardır. Direnç bölgeleri ise 64,5 ve 74,4 dolarda bulunuyor.

Read Entire Article