Altcoinin Fiyat 46 Dolara Kadar Düşebilir! Kripto Para Yatırımcıları Dikkat!

2 years ago 105

Binance borsasında da işlem gören popüler altcoin önemli destek seviyesini kaybetti ve kritik sürece girildi. Bitcoin’in yaşadığı son toparlanma uzun sürmedi ve beklendiği üzere yeniden 20.000 doların altına düştü. Bu durum altcoinlerin çok daha büyük kayıplar yaşamasına sebep oldu. Peki fiyatı 46 dolara kadar düşebilecek bu altcoin için kritik seviyeler neler?

AAVE Fiyat Analizi

Yaklaşık bir aydır, AAVE fiyatı, ters çevrilmiş bir bayrak formasyonunun etkisi altında yükseliyor. Bu modeldeki mevcut ayı döngüsü, kripto para fiyatını 69,5 doların altına düşürdü. Yavaş yavaş destek trend çizgisine doğru yaklaşan fiyat 46 dolara kadar düşüşün yaşanabileceğine işaret ediyor. AAVE, biriken satış baskısını serbest bırakmadan önce belirli bir modeli takip eden devam eden düşüş trendine işaret ediyor.

Bu model, teknik analizde ters çevrilmiş bir bayrak olarak tanımlanır ve hakim olan düşüş trendini desteklediği bilinmektedir. AAVE grafiği, Nisan ayının sonundan mayıs ayının başlarına kadar olan kan gölünü tetikleyen Nisan ayının ikinci yarısında bu düşüş devam modelini gösterdi. Ayrıca, aynı örüntü Mayıs ortasından Haziran başına kadar gözlendi ve haziran ayının ikinci hafta satışlarını başlattı.

Kripto Para Yatırımcıları Dikkat

19 Haziran'da AAVE fiyatı dip olarak 46,1 doları işaretlemiş ve toparlanmaya buradan başlamıştı. Fakat son yükseliş ve ardından gelen kayıplar başka bir ters çevrilmiş bayrak deseninin oluşmasını sağladı. 10 Temmuz'da, AAVE fiyatı son dört günde %18,7 oranında düşen formasyonun direnç trendinden üçüncü kez tersine döndü. Ayrıca, bu düşüş eğilimi, alt trend çizgisine düşüşü sürdürmesi gereken 75 dolarlık yatay desteği kırdı. Satış baskısı devam ederse, AAVE fiyatı destek trend çizgisini keserek başka bir satış dalgası başlatabilir. Yani 46,1 dolara kadar %33’lük bir kayıp pek muhtemel görünüyor.

Bu ayın sonunda FED toplantısı olacak ve bugün gelen enflasyon verisi artık 100 puanlık bir faiz artışının gelebileceğine işaret ediyor. Toplantı tarihine kadar piyasalar bunu fiyatlamaya devam edecek. Yani AAVE düşüşü için temel tarafta da şartlar olgunlaştı. Yatırımcıların 54 ve 46,1 dolar desteklerini izlemesi gerekiyor. Olası toparlanma senaryosunda 75,4 ve 91 dolar direnç görevi görecektir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article