Altcoinler İçin Büyük Tehlike! Benjamin Cowen Uyardı!

2 years ago 114
Okuma Süresi: 2 Dakika

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği ve doğru tahminleriyle tanınan Benjamin Cowen yatırımcıları uyarıyor. Altcoin piyasalarının yönü Bitcoin’in gittiği tarafa doğrudur ve yüksek korelasyon bunu gerektirir. Peki altcoin yatırımcılarını kısa ve orta vadede neler bekliyor? Cowen neden uyarıyor?

Bitcoin Yorum

Popüler bir kripto para analisti, piyasalar zorlu birkaç haftalık düşüşten toparlanmaya çalışırken Bitcoin (BTC)’in nereye gittiğini belirlemek için rafine bir teknik analiz metriği kullanıyor. Yeni bir strateji oturumunda Benjamin Cowen, yaklaşık 750 bin abonesine Bitcoin’i analiz ederken Heikin-Ashi mumlarını kullanmayı tercih ettiğini söyledi. Çünkü bu, önceki iki mumdan gelen verileri dahil ederek fiyat hareketi hakkında daha kapsamlı tahminlere olanak sağlıyor.

“Heikin-Ashi mumlarına bakmamızın nedeni, eğer bakmazsanız ve sadece mumun renginin sadece açılıp kapanmaya bağlı olduğu normal mumlara bakarsanız, aynı hikayeyi anlatmaz veya gerçekten anlatılmak istenen şeyi göremezsiniz. Yükseliş trendinde hala kırmızı mumlar göreceksiniz ve düşüş trendinde hala yeşil mumlar göreceksiniz Heikin-Ashi mumları sadece açılış ve kapanışı değil, aynı zamanda dip ve tepeleri de hesaba katarlar ve onlardan önce gelen mumlara bağlıdırlar. Bu nedenle, piyasanın momentumunu ölçmenin daha kullanışlı bir yolu ve yukarı yönlü tüm kısa vadeli hareketlerin gürültüsünü bir nevi kesmenize yardımcı oluyor”.

Cowen, BTC’nin son birkaç ayı döngüsündeki grafik davranışına değiniyor ve yatırımcıların hayal kırıklığı yaşayabileceğini söylüyor.

Altcoinler Yükselecek Mi?

Cowen, ayı piyasalarının devam edeceğini düşünüyor. Özellikle Bitcoin’in 200 günlük hareketli ortalamayı direnç olarak korumasına işaret ediyor. Kripto analisti, 2011’deki başlangıcından itibaren Bitcoin’in ömrü boyunca 3 aylık mumlarda arka arkaya kırmızı mum modelini vurgulayarak sonuca varıyor.

“Hadi üç ayda bir Heikin-Ashi mumlarına bakalım. Şimdi bu çok ilginç çünkü üç aylık Heikin-Ashis’e bakarsanız, arka arkaya üç tane aldığımız bir dönem, dört tane aldığımız bir dönem, dört tane aldığımız bir dönem ve sonra bir başka dönem olduğunu görebilirsiniz. Yani, 13’ün tamamının ortalaması, bunu dörde bölerseniz, üçün biraz üzerinde, bu konuda ortalama bir tür. Dolayısıyla, bunların kırmızı kalacağı beklenen çeyreklerin üçün biraz üzerinde olacağını, yani gelecek çeyreğin bile hala kırmızı gelebileceğini iddia edebilirsiniz. İşin garibi, önümüzdeki çeyrek yeşil bir çeyrek olabilir ama Heikin-Ashi sadece önceki çeyreğin momentumundan taşındığı için hala kırmızı olabilir, bu yüzden bunu hatırlamanız gerekiyor”.

Yani önümüzdeki en az 6 ay boyunca ciddi bir toparlanma göremeyebiliriz. Cowen haklı çıkarsa Bitcoin için konuşulan olası 20.000-22.000 dolar aralığında dibi aylar sonra göreceğiz. Altcoinler bu süreçte çok daha ciddi kayıplar yaşayacak ve belki de mevcut seviyelerinden %60’ın üzerinde kayıpları göğüslemek zorunda kalacak. Özellikle bireysel yatırımcıların pozisyonlarını hedgelemesi çok zor bu sebepten en azından spot pozisyonlarda kalarak marjin işlemlerden bir süre uzak durmak faydalarına olabilir. Marjin işlemlerde paranızı kaybetmek birkaç dakikanızı alır, spotta ise %90 üzerinde zararı eğer çok şansızsanız birkaç ayda görürsünüz. Mevcut seviyelerden spot fiyatı %90+ düştüğü için yapacağınız plansız alımlar daha fazla zarar etmenize de sebep olabilir. Bir altcoin birkaç kez %90 düşebilir. Volatilitenin arttığı bu dönemlerde daha temkinli hareket etmek lehinize olacaktır.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article