Altcoinler Ne Zaman Yükselecek? Kripto Paralarda Dip Neresi?

2 years ago 94

Geçtiğimiz günlerde popüler bir analistin piyasalara dair beklentisini paylaşmıştık. Fiyat bu hedef yaklaşıyor, peki ya sonra? Son paylaşılan tahminde kripto paraların toplam piyasa değerinin 1,1 trilyon dolardan 950 milyar dolara gevşeyebileceğini söylemiştik. Tüm kripto paraların toplam değeri neredeyse bu seviyede, peki önümüzdeki dönemde bizi neler bekliyor?

Bitcoin (BTC)

2020 Aralık ortasından bu yana görmediği seviyelere düşen Bitcoin son olarak 22.500 dolar seviyesini kırmaya çalışıyor. Yazı hazırlanırken bu bölgeye Binance borsasında iğne atıldı. Potansiyel dip olarak vurgulananlar da dahil olmak üzere önceki seviyeler tutunamadı ve Celsius sonrası, enflasyon ve Amerika Birleşik Devletleri Federal Rezervi'nin gelecek eylemleri sayesinde duyarlılık daha fazla satışa işaret ediyor.

Piyasalardaki düşüş devam ederse Celsius çok daha zor durumda kalacak ve olası bir çöküş kripto paraların daha fazla kayıp yaşamasıyla sonuçlanabilir. Çarşamba günü FED açıklamasından önce son 24 saatte 1 milyar doların üzerinde kaldıraçlı pozisyon tasfiye edildi.

Kripto Paralarda Dip Neresi?

Analistler, alıcıların harekete geçeceği seviye olarak 200 haftalık basit hareketli ortalama (200 SMA)’ya işaret ediyor. 13 Haziran itibariyle 22.370 olan 200 SMA, Bitcoin'in ömrü boyunca kilit destek görevi gördü ve bunun altında sadece kısa fitillerle dibini işaretledi. Yazı henüz hazırlanırken bu bölge ihlal edilmiş değil.

Popüler analist Josh Rager, "İnsanlar orada satın almak istiyor, o bölgede büyük olasılıkla fiyat daha fazla sıçrayacak" dedi. 200 SMA'daki sıçramayı, ilginin kapsamı sayesinde "kendini gerçekleştiren bir kehanet" olarak tanımlarken, BTC/USD paritesinin bu sefer düşüşünü durduracağından emin görünüyor.

Peki ya bu bölge ihlal edilirse? Böyle bir durumda ise 11.000 dolar seviyesine işaret ediyor.

“Bu zararlı olur; fiyatın o kadar düşebileceğine inanmıyorum. Biz bunu daha önce hiç görmedik”.

Olası destek bölgeleri sırasıyla 20.000, 17.000 ve 14.000 dolar olarak sıralanıyor. Rekt Capital ve diğer analistler tarafından da bu dip seviyeler daha önce duyurulmuştu.

Yatırımcı ve Girişimci Alex Krueger Twitter takipçilerine verdiği demeçte, şunları söyledi;

"Bu kripto para çöküşünün Celsius ve stETH draması ile ne kadar az ilgisi olduğunun ve bunların risk varlıklarındaki (hisse senetleri ve kripto benzerleri) yaygın panikle ve bozuk grafiklerle ne kadar az ilgisi olduğunun farkına varın”.

Varlık yöneticisi Capriole CEO'su Charles Edwards ise 20.000 doların kırılacağını düşünüyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article