Altcoinler Üzerinden Bitcoin İçin Uyardı! Rakam da Veren Uzman İsimden Korkutan Beklenti!

1 year ago 54

31 bin dolar ile 30 bin dolar arasına sıkışıp kalan Bitcoin (BTC) için korkutan bir uyarı geldi. Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği DonAlt, kısa vade için öngördüğü bir senaryonun gerçekleşmesi halinde en büyük kripto paranın çökme riski altında olduğu öngörüsünde bulundu.

Bitcoin İçin Büyük Çöküş Uyarısı

Anonim kripto para analisti DonAlt, TechnicalRoundup YouTube kanalında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Analist Bitcoin’in 30 bin dolar seviyesinin altına düşmesi halinde yüzde 30’a varan oranda değer kaybı ile karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

DonAlt, Bitcoin’in, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvuruları ve tarihi XRP kararına ilişkin olumlu haberler üzerine yükseldiğini, ancak bu etkinin yıpranabileceği ve yükselişin yerini düşüşe bırakabileceğini belirterek şunları söyledi:

Fiyat dün olduğundan daha yüksek ve şu anda Bitcoin konusunda düne kıyasla çok daha fazla düşüş bekleyen taraftayım. Şimdi altcoinler biraz yükselebilirler ancak Bitcoin bu yükselişi bozabilir. Henüz tam olarak düşüş trendi bekleyen tarafta değilim. Şu an için Bitcoin ile ilgili harika olan şey, temel olarak, bu hareketin iyi haberlerle başlamış olması. 30 bin dolardan güç alan Bitcoin için bu seviye çok ama çok güçlü bir seviye olduğunu kanıtladı. Bence bu destek seviyesini kaybedecek olursa çökeceğiz. Piyasa bir nükleer bombanın patlaması gibi aşağı yönde patlayabilir.

Bu yazının hazırlandığı sırada 30 bin 300 dolar seviyelerinde işlem gören BTC‘nin analistin öngördüğü yüzde 30 oranında düşmesi fiyatın 21 bin dolara düşeceğini gösteriyor.

Bitcoin Yavaş Yavaş Düşerken Altcoinler Yükselebilir Ama…

DonAlt’a göre Bitcoin, kripto para piyasası bir bütün olarak düşüşe geçmeden önce önümüzdeki birkaç gün içinde yavaş yavaş değer kaybedebilir. Analist, bu konuda yaptığı yorumda “Çünkü XRP haberi bu şeyi sadece yüzde 2 yukarı itebildi. Çok, çok daha fazlasını bekliyorduk. Ancak temel olarak, yükselişin geçersiz kılınması yüzde 2 uzakta. Bu yüzden yükseliş bekleyerek pozisyon almak çok pahalıya mal olmuyor. İçimden bir ses fiyatın düşeceğini söylüyor. Piyasada çok ama çok savunmacı olmam için birkaç nedenim var. Ancak altcoinler’in önümüzdeki üç, dört ya da beş gün içinde kan kaybetsek bile biraz ivme kazanarak yükseleceklerini öngörüyorum.” ifadelerini kullandı.

Analiste göre Bitcoin’in yavaş yavaş değer kaybederken altcoinler‘in ufak ufak yukarı doğru hareket etmesi son derece olumsuz durumlarla karşı karşıya kalınmasına neden olacak. DonAlt, geçmişteki benzer eğilimlerden hareketle bunun aşağı yönde büyük bir hareketin habercisi olduğuna inanıyor.

Read Entire Article