Altcoinler Yükseliyor! Kripto Paralarda Düşüş Bitti Mi?

2 years ago 110
Okuma Süresi: 3 Dakika

Bitcoin (BTC) bugün rahat bir nefes aldı ve 30.900 dolara kadar yükseldi. Bu yükseliş altcoinlerin de toparlanmasına imkan tanıdı. Peki bugün yaşanan yükseliş gerçek bir dönüşü temsil ediyor mu? En büyük kripto para birimi en kötü günleri geride bıraktı mı? İşte tüm detaylar.

Altcoinler Yükseliyor

Bitcoin yazı hazırlandığı sırada 30.600 dolardan alıcı buluyor. Birçok altcoin bugün çift haneli yükselişler yaşadı. Ayın başındaki fiyatından oldukça aşağıda olmasına rağmen Bitcoin, Mayıs ortasındaki volatiliteye göre iyi konumda bulunuyor. Bugün ABD borsaları resmi tatil sebebiyle açılmadı ve S&P 500 tarafındaki potansiyel dalgalanmadan şimdilik uzaktayız.

Kripto para yatırımcılarının yarın 16:30’a kadar bu baskıdan uzak kalmaya devam edeceğini bilmemiz gerekiyor. Peki yatırımcılar korkudan uzaklaştı mı? Güncel veriler net bir geri dönüşe işaret ediyor mu? Kripto paraların yükselişi devam edecek mi?

Kripto Paralarda Düşüş Bitti Mi?

Haftalık BTC net akışı 319,9 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ayrıca, son beş yılda aktif olan arz yüzdesi de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve 30 Mayıs 2022 itibariyle %23,17 olarak gerçekleşti. Yazı hazırlandığı sırada MVRV oranı 1,24 puanda kaldı. 27 Mayıs’taki 1.20’den daha iyi bir durumda olmasına rağmen, puandaki hafif artış, Bitcoin’in hala ayı piyasasının gölgelerinde gizlendiği gerçeğini değiştirmiyor.

Ayrıca, NVT oranı bir artış yaşadı ve 29 Mayıs itibariyle 53.16’da kaldı ve ayılara doğru devam eden bir eğilimi gösteriyor.

Glassnode‘dan gelen ek verilere göre, BTC bakiyesi 1000 ve 100.000 BTC üzerinde olan adreslerin sayısı da azaldı. Sırasıyla 2.210 ve 95 olarak ölçüldü. Yazı hazırlandığı sırada Bitcoin korku ve açgözlülük endeksi 4 puan düştükten sonra 10 puanda kaldı. Korku ve açgözlülük endeksi 29 Mayıs itibarıyla 14’te bulunuyordu.

Göreceli Güç Endeksi (RSI) yukarı yönlü hareket etti ve nötr 50 çizgisinin hemen altında kaldı ve aşırı satım bölgesinden bir trendin tersine döndüğünü gösterdi. Yanıp sönen yeşil çubuklara rağmen, Müthiş Osilatör (AO) 0 çizgisinin altında kaldı ve Bitcoin‘in bir süre durulabilme ihtimalini destekledi. Bitcoin’in ihtiyacı olan şey 10’uncu haftayı yeşil kapatarak 31.500 doların üzerinde kalıcılık sağlamak ve büyük ihtimalle yarın bu ihtimalin gerçek olup olmayacağını göreceğiz.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article