Altcoinler Yüzde 50 Düşebilir! Son Düşüşler Henüz Başlangıç Olabilir!

2 years ago 107

Kripto para piyasaları savaş gündemi sebebiyle düşüşüne devam ediyor. ABD borsaları düşüşle açıldı ve kayıpları artıyor. DOW, S&P 500 ve NASDAQ %1’in üzerinde zararla güne devam ediyor. Rusya sabah saatlerinde başladığı saldırısını derinleştirdi ve tehditlere kulak asmadan bildiğini okumaya kararlı görünüyor. Peki altcoinler önümüzdeki günlerde nasıl bir performans gösterecek?

Bitcoin Elliott Wave Teorisi

Devam eden Bitcoin (BTC) fiyat düzeltmesi, “Elliott Dalga Teorisi” olarak adlandırılan neredeyse bir asırlık teknik analiz ilkesine göre devam edebilir. Elliot Dalga Teorisi tarafından ortaya konan geçici düşüş görünümü, Bitcoin Rusya-Ukrayna çatışmasının ortasında 35.000 doların altına düştüğünde ortaya çıktı.

Bir fiyat döngüsünü iki sete bölen teori, biri yukarı yönlü beş dürtü dalgasından, diğeri ise takip eden üç düzeltici dalgadan oluşuyor. Buna göre BTC‘nin fiyatının 2022’de 25.500 dolara düşme olasılığı ortaya çıkıyor. Düşüş görünümünün merkezinde, aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi, Bitcoin piyasasının tarihi boyunca döngüsel zirveleri ve dipleri tahmin etme performansı yer alıyor.

Bitcoin grafiği, üç birincil dürtü dalgasını (1, 3 ve 5 kırmızı) ve iki düzeltici dalgayı (2 ve 4 kırmızı) gösterir. Beşinci dalga hala geliştirme aşamasında ve BTC’nin gelecekte 100.000 doların üzerine çıkma potansiyelinin altını çiziyor. Ancak birlikte, bu beş dalga, muhtemelen 5. dalgada tükenecek ve ardından üç düzeltici dalga ile devam edecek olan yukarı doğru bir yapıyı temsil eder.

Altcoinler Yüzde 50 Düşebilir

Bu arada, kırmızıyla işaretlenmiş her büyük dalga, bir büyük derecelik (1’den 5’e siyahla) eğilim yönünde beş dalgalı bir ilerleme (impuls) içeren alt dalgalardan oluşur, ardından buna karşı üç dalgalı bir düzeltme gelir. 2012 ve 2018 arasında, Bitcoin fiyatı sürekli olarak 1. dalga ile 5. dalga arasında yükseldi, ardından dalga a’dan dalga c’ye bir düzeltme geldi. Her seferinde, Bitcoin‘in 200 haftalık üstel hareketli ortalamasına (50 haftalık EMA) denk gelen dalga c, BTC’nin fiyatını ve 2015 veya 2018’de sözde Elliott Dalga Döngüsünün tamamlanmasını işaret etti.

2018’den sonra Bitcoin yeni bir Elliott Dalga Döngüsüne girdi. Zaten beş dalgalı ilerlemeden geçti. Aralık 2018’de yaklaşık 3.200 dolardan Kasım 2021’de yaklaşık 69.000 dolara ve şu anda üç dalgalı düzeltmesinin ortasında, son c dalgasının oluşumunu bekliyor. Bir sonraki c dalgasının 200 günlük EMA civarında ortaya çıktığı göz önüne alındığında, BTC’nin 25.500 dolar civarında seviyelere ulaşacağı anlamına gelebilir.

Bu durumda altcoinlerin önemli kısmı mevcut fiyatından %50 hatta daha da aşağıya düşme riskiyle karşı karşıya kalacaktır.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article