Altcoinlere Genel Bakış: Solana (SOL), Avalanche (AVAX) ve Diğerleri

2 years ago 113

Kripto piyasası, 2 Nisan’dan beri 11 günlük bir düşüş ivmesinde devam ediyordu. Zaman zaman makro alımlar yapan firmaların BTC alımları ve listelenme haberleri toparlanmalara sebebiyet verse de yine de bunlar bile tam anlamıyla kriptoları canlandırmaya yetmiyor. Genel olarak bakıldığında piyasa değerine göre ilk 20 altcoinin düşüş trendinde olduğu gözlemleniyor. Ancak son bir haftadaki hareketleriyle Solana (SOL), Avalanche (AVAX) ve Terra (LUNA) birçok altcoinden ayrılıyor.

SOL ve AVAX Fiyat Hareketleri

Dün Robinhood, artık Shiba Inu ve Solana (SOL)’ün içinde olduğu dört altcoini listeleyeceğini duyurmuştu. Bu haber her ne kadar SOL’ün fiyatına ciddi bir etki yapmasa da SHIB’in fiyatını %20 bir oranla yükseltmeye yetmişti. Ancak bu yazı yazılırken SHIB, yaklaşık %10’a yakın düşüşüyle dikkat çekiyor. Ayrıca SOL ise, %4,5 düşüşüyle 103,5 dolardan işlem görüyor. SOL, her ne kadar haftalık olarak bakıldığında %18 düşüş gösterse de aylık olarak bakıldığında %30’un üzerinde artışıyla dikkat çekiyor. Bu toparlanmalar, SOL’ün artık OpenSea’de olması kaynaklı olduğu düşünülüyor.

Öte yandan hem Amerika’da Summit programı ile dikkat çeken hem de sessiz sedasız kurumsal büyümesine devam eden AVAX, diğer kripto para birimlerine göre daha az bir ivme ile düşüş göstererek makroekonomik etmenlere adeta savaş açıyor. AVAX, son 24 saatteki %0,4 düşüşüyle 78,38 dolardan işlem görüyor. Ayrıca AVAX, haftalık olarak %14 gibi bir düşüş gösterse de bu aylık yükselişini engelleyemiyor ve AVAX’ın %14’lük aylık yükselişi devam ediyor.

LFG ve LUNA Fiyatı

Bu iki altcoinin yanı sıra hem yaptığı Bitcoin rezervleri ile hem de fiyat hareketleri ile dikkat çeken Terra (LUNA), bugün yine Bitcoin (BTC) satın aldığını duyurmuştu. Bitcoin rezervlerini 10 milyar dolara tamamlamak isteyen Terra’nın kar gütmeyen vakfı LFG, piyasanın düşüşlerinden faydalanmış olarak gözüküyor. Ancak LFG, BTC’nin fiyatı yüksek iken aldığı BTC’lerden aslında şu anda zarar ediyor. LFG, eğer bu hedefine ulaşırsa ve 10 milyar dolarlık BTC rezervini tamamlarsa bu onu Binance’tan sonra ikinci büyük BTC cüzdanı da yapacaktır.

Ayrıca bu yazı yazılırken LUNA, tüm kriptoların aksine günlük %1’lik bir artış göstererek yaklaşık 87,5 dolardan işlem görüyor. Haftalık olarak bakıldığında LUNA, %25 kadar kaybetmiş olarak gözlemleniyor. Dolayısıyla LUNA, aslında Şubat sonu ve Mart boyunca elde ettiği tüm kazançları yitirerek aylık %0 stabil konumunda gözüküyor.

Read Entire Article