Alternatif Ethereum İçin Hayal Kırıklığı! Justin Sun’ın Gözü Yaşlı!

2 years ago 80

Kripto para yatırımcıları yıllardır Ethereum birleşmesini bekliyor ve bazıları da bunu fırsata çevirmek istiyor. Justin Sun’ın başını çektiği grup Ethereum’un PoW ağını devam ettirmek için mücadele ediyor. Hatta daha şimdiden Justin Sun’a ait Poloniex borsasında ETHW işlem görüyor. Peki Justin Sun ve temsil ettiği Ethereum’a bayrak açan grubun neden gözü yaşlı?

Ethereum PoW Coin (ETHW)

Yakın tarihli bir rapor, eğer token Merge sonrası hayata geçerse başarısız olma ihtimalinin arttığı söylüyor. Çünkü ETHW token için hedef fiyat daha şimdiden %80 düşerek 18 dolar seviyelerine gevşedi. ETHPOW'un (ETHW) birden fazla kripto borsasında listelenmesini, başlangıçtaki bazı başarılara rağmen fiyatta büyük bir düşüş izledi.

Günlük grafikte, ETHW'nin fiyatı, piyasaya çıkışından bir ay sonra, 10 Eylül'de %80'den fazla düşüşle 25 dolara indi.

ETHW veya diğer adıyla ETHPoW Token, Merge sonrasında PoS konsensüs mekanizmasına geçecekte Ethereum ağına (ağı Ethereum Vakfı koluna) bir baş kaldırıdır. Az sayıda madenci ve Justin Sun’ın arkasındaki kalabalık, Merge sonrasında PoW ağının devam ettirilmesi için mücadele edecek. PoW ağındaki Ethereum’lar ise ETHW şeklinde isimlendirilecek. ETC çatalı gibi düşünebiliriz.

Ethereum Pow (ETHW) Alınır Mı?

Ethereum madencileri diğer PoW zincirlerine geçmeye veya kapanmaya zorlanıyor. Birkaç aydır Ethereum Classic (ETC) ağına geçiş yapan madenciler bu altcoinin (ETC PoW ile çalışır, madenciliği yapılabilir) fiyatındaki artışın sorumlusudur. Örneğin, aşağıdaki tablo, Birleşmeye kadar geçen günlerde Ethereum Classic'in hash oranının arttığını ve Ethereum'un hash oranının düştüğünü gösteriyor.

ETHPOW'un önemli aşağı yönlü riski göz önüne alındığında, yatırımcılar PoS ağında devam edecek ETH’yi tutmakta çok daha istekli görünüyorlar. Nitekim, Ethereum ağındaki tüm büyük protokoller de (Örneğin: OpenSea) PoS desteğini ifade etti.

1 Eylül'de yayınlanan bir raporda, kripto yatırım firması Paradigm, piyasaya sürüldükten sonra bir ETHW tokeninin maliyetinin 18 dolardan fazla olmaması gerektiğini savunuyor. Bu, Ağustos başındaki 198 dolar ATH seviyesinin çok altındadır. Rapor, FTX ve Deribit dahil olmak üzere bazı borsaların Ethereum'un PoS versiyonuna atıfta bulunarak ETH vadeli işlemlerinin/kalıcı sözleşmelerinin oranlarını ölçeceğini vurguluyor.

ETH vadeli işlem fiyatı artık spot fiyatlara kıyasla 18 dolarlık bir indirimle işlem gördüğünden, ETHPOW tokeni potansiyel çatal üzerinde yaklaşık 18 dolar değere ulaşabilir. Raporda, "Spot = POS + POW” matematiği işliyor.

[caption id="attachment_178293" align="aligncenter" width="465"] Justin Sun, ETHW için en büyük destekçilerden biri oldu.[/caption]

Peki ya ETHW için binlerce yeni ETH alan Justin Sun ne yapacak? Büyük ihtimalle Merge sonrası oluşan fiyatla hayal kırıklığına uğrayacak ve Ethereum’un PoW alternatifi çok uzun bir ömür yaşayamayacak.

Read Entire Article