Amazon Büyük Adımı Attı: İşletme Sahipleri Kripto Paralar İle Ödeme Alabilecek

2 years ago 95

Amazon marketplace sahipleri artık kripto parayla ödeme alma seçeneğine sahip olacak. Amazon, bu adım ile birlikte kripto para topluluğunu heyecanlandırdı. Ödeme yöntemi olarak kripto paraların kabulü her geçen gün artıyor.

Kripto Para İle Ödeme Dönemi

Amazon odaklı tüketici ürünleri şirketlerinden oluşan bir portföy sahibi olan Elevate Brands, kripto ödeme seçeneğini sunmak için Coinbase Prime ile birlikte çalışıyor. Elevate Brands CEO’su Ryan Gnesin, satıcıların kriptoda zaten köklü olduğunu öğrendiklerini ve bu nedenle Amazon ekosisteminde nakit veya kripto para seçeneğini sunan ilk şirket olmaktan heyecan duyduklarını dile getirdi.

Elevate, 30’dan fazla özel markaya sahipken kurumsal yatırımcılardan 370 milyon dolardan fazla sermaye topladı. Şirket, Amazon’da en çok satış yapan 100 satıcıdan biri olduğunu belirtiyor. Amazon’un geçtiğimiz ekim ayında yayınlanan 2021 küçük işletme güçlendirme raporuna göre platformun satış ortaklık 3.8 milyardan fazla ürün sattı ve yıllık ortalama 170.000 dolardan 200.000 dolara varan rakamlarla fazla satış gerçekleştirdi.

Kripto Para Piyasasında Son Durum

Lider kripto para birimi Bitcoin‘in 33.000 dolardan sıçraması ile market yeşile büründü. ABD’nin faiz açıklamasının ardından kısa süreli bir düşüş sekansı yaşayan BTC yazının hazırlandığı sırada 37.000 dolar seviyelerinde seyrediyor. Bunun yanı sıra Ethereum (ETH) 2.500 dolara tırmanırken Binance Coin 375 dolarlık alana yükseldi.

Mevcut yükseliş eğilimi ile birlikte kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri 1.77 trilyon dolara tekabül ediyor. Ödeme yöntemi olarak birçok işletmede kabul gören kripto paralar artık Amazon’da işletme sahipleri tarafından da benimsenecek.

Read Entire Article