Ambire AdEx Coin Nedir?

2 years ago 93

Ambire, kendisini dijital reklamcılık için yeni nesil bir çözüm ve DeFi odaklı bir kripto cüzdanı olarak tanımlayan AdEx Network'ün yeni adıdır. Ambire, 2017 yılında merkezi olmayan bir reklam platformu olarak ortaya çıktı ve daha sonra reklam alanı için tam bir protokole genişletildi. Daha sonra ekip, Ambire cüzdanını şirket portföyüne ekledi.

Ambire AdEx (ADX) Nedir?

Ambire AdEx protokolü yayıncılar, reklamcılar ve son kullanıcılar arasındaki tüm etkileşimleri kapsar. OUTPACE katman 2 ödeme kanallarını kullanarak Ethereum üzerinde mikro ödemeler yoluyla çalışır ve yerel ADX tokenının DeFi stake’ini sunar.

Ambire ekibi ayrıca protokolün Ethereum uygulamasının üzerine inşa edilmiş bir açık kaynak platformu geliştirdi. Platformun 2020'de halka açılmasından bu yana, 16.000'den fazla kayıtlı kullanıcı kazanıldı ve blok zincirinde milyarlarca mikro ödeme gerçekleştirildi.

ADX, doğrulayıcı çalışma süresini teşvik etmek ve tüm reklam kampanyalarının Ambire AdEx platformunda sorunsuz çalışmasını sağlamak için kullanılan yerel yardımcı program tokenıdır.

Platformdaki her reklam kampanyası için doğrulayıcılar atanır ve yayıncılar ile reklamverenler arasındaki mikro ödemelerin 2. katman ödeme kanalları aracılığıyla işlenmesinden sorumludur. Ne kadar çok token stake edilirse, validator ağının güvenilirlik garantileri o kadar güçlü olur. 2021'in sonlarında, stake APY'si %45'in üzerindeydi.

Ocak 2020'de Ambire, reklam platformunun çalışmalarını desteklemek için şirketin stake portalını başlattı. Bu seçenekle, ADX sahipleri tokenlarını stake ettikleri için ödüller alabilirler. Bu ödüller başlangıçta Ambire AdEx reklam platformunda kampanya başına ödenen doğrulayıcı ücretlerinin bir kısmı ile sınırlıydı. Aynı yılın Eylül ayında, stake etme, madenciliği de içerecek şekilde genişletildi ve kısa bir süre sonra Chainlink fiyat feed'lerini kullanarak bir Sadakat Havuzu da eklendi.

Ambire Cüzdan, günlük yaşamda kripto ve DeFi araçlarını kullanmayı basitleştirmek ve demokratikleştirmek için tasarlanmış tam özellikli bir kripto para cüzdanıdır. Hem deneyimsiz hem de deneyimli kullanıcılar  için tasarlanmış olup, erişilebilir UX, sorunsuz onboarding, otomatik gas yönetimi, donanım cüzdan desteği ve çok daha fazlasını sunar. Ambire Cüzdan, merkezi olmayan finans ve kripto para birimleri dünyasına girmenin en kolay ve en basit yolu olarak tanımlanıyor.

ADX Coin Yorum

Ambire, başarılı bir geçmişe sahip deneyimli girişimciler olan Ivo Georgiev ve Dimo Stoyanov tarafından yaratıldı. İkili aynı zamanda dünya çapında 18 milyondan fazla kullanıcısı olan medya akış platformu Stremio'nun arkasındaki isimler. Bugün 20 profesyonelden oluşan bir ekip, Ambire reklam platformu ve DeFi cüzdanı üzerinde çalışıyor. Dolayısıyla ADX Coin’e olan ilgi ve alaka ekibin güçlü olmasından da geliyor olabilir.

CoinMarketCap verilerine göre ADX Coin, 22,973,676 dolar ile piyasa hacmi bakımından 570. sırada kendisine yer buluyor. Bunun yanında yazının yayına hazırlandığı sırada 0,16 dolardan işlem gören ADX Coin’in 24 saatlik işlem hacminin 8,064,072 USD olduğu görülüyor. Ayrıca ADX  Coin, 13 Mart 2020’de 0,034 dolar ile dip seviyeyi görürken 7 Ocak 2018’de de 3,71 dolar ile tüm zamanlar rekorunu kırdı.

Bunlara ek olarak şu anda dolaşımda 142,557,523 ADX bulunuyor ve ADX Coin toplam arzının 150,000,000 ADX olacağı ifade ediliyor.

ADX Coin Nasıl Alınır?

ALPHA Coin, işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para alım satım platformu Binance aracılığı ile hızlı ve güvenli bir şekilde satın alınabilir.

ADX Coin satın almak için öncelikle Binance’e üye olmak ve ardından itibari para göndermek gerekiyor. Türk Lirası ya da dolar gibi bir itibari para gönderiminin yapılmasının ardından ADX Coin’in işlem gördüğü Bitcoin (BTC), BUSD, Ethereum (ETH) ve Tether (USDT) ADX işlem çiftinde alım işlemi gerçekleştirilebilir.

Bunlara ek olarak Binance’de sadece piyasa değerinden değil daha düşük değerden de satın alma emri vererek kullanıcılar istedikleri fiyattan satın alma işlemlerini gerçekleştirebilir. Bunun için Limit sekmesini kullanmanız ve almak istediğiniz miktar ile almak istediğiniz fiyatı girmeniz yeterli olacaktır.

Read Entire Article