American Express CEO’su: “NFT Alanına Dahil Olmanın Yollarını Araştırıyoruz”

2 years ago 91

American Express CEO’su Stephen Squeri, NFT sektörünün bir parçası olmak için çalışmalar gerçekleştirdiklerini aktardı. Squeri, firmanın şu anda kripto para endüstrisini acil veya orta vadeli bir tehdit olarak görmediğini sözlerine ekledi.

Başarılı Yöneticinin Açıklamaları

American Express CEO’su Stephen Squeri, medyaya yansıyan bilgilere göre kripto para birimlerini ve NFT alanını yakından takip ediyor. Başarılı CEO, NFT sektörüne giriş için çeşitli yolları kapsayan operasyonlarına devam ettiklerini bildirdi. Dünya çapında büyük popülariteye sahip olan kredi kartı ve turizm hizmet sağlayıcısı American Express, kriptoya dalmayı planlıyor.

Şirket CEO’su Squeri, kripto paralar ve alt sektörler hakkında şunları kaydetti: “Kripto para birimlerini izliyoruz. Dijital para birimlerinin yelpazesini düşünüyoruz. Kriptoyu ele alıyoruz. Stablecoin’leri görüyoruz. Merkez bankası dijital para birimini görüyoruz.”

Kriptonun ödemeler için para birimi olarak kullanılması ile ilgili olarak ise milyarder isim, “bu şekildeki haliyle kullanımı zor” dedi. Ayrıca American Express yöneticisi sözlerine şöyle devam etti: “Blockchain konusunda şirketlere yatırımlarımız var. Sürekli blok zincirini inceleyen bir ekibimiz bulunuyor. Bizim için kullanım durumları var mı diye düşünüyoruz. NFT’ler hakkında ise, NBA ve Top Shot ile ortaklığımız bulunuyor. Biz de bu alana dahil olmanın yollarına bakacağız.”

Acele Etmiyoruz

Öte yandan muhtemelen bir kripto kartı sunamayacaklarını aktaran Squeri, volatilite vurgusu yaptı. Araştırmalarının sürdüğünü belirten başarılı iş insanı acele etmeyeceklerini, ince eleyip sık dokuyacaklarını söyledi. 2021 yılının kripto para endüstrisi adına tarihi bir yıl olmasına karşın, bankalar ve hizmet sağlayıcıları büyük bir mücadeleye girdi. Sermaye akan bu alana ABD hükümeti dahi yasaklayıcı bir tavırla yaklaşamadı.

Sektörün giderek büyümesi ve akıtılan para, kurumları rekabeti artırmaya iterken şirketleri acele edenler ve temkinli davrananlar olarak ikiye ayrıldı. Bu bağlamda American Express, henüz endüstriye giden yolun keşif aşamasında yer alıyor. CEO’nun açıklamaları ise alana ilgi duydukları ve çalışmaların devam edeceği yönünde şekillendi.

Read Entire Article