Amerika’da Yeniden Şüphecilik Gündemi: Kriptolar İçin Yeni Önemler

2 years ago 119

ABD Başkanı Joe Biden, kripto para piyasasının gözetimi için kararname imzalamıştı. Çok uzun süredir bu kararname gündemdeydi ve Biden, yasa tasarısını imzalamakla hükümetin kriptolara karşı olumlu bir tutum içerisinde olduğunu göstermişti. Bu süreç hala devam ediyor ve henüz net yaptırım ve gelişmeler gerçekleşmedi. Ancak tartışmalar da sürüyor ve Maliye Bakanı Janet Yellen, daha önce de bildirdiği gibi kriptolara şüpheci baktığını ve yasa dışı kullanımı olmaması için düzenlemelerin şart olduğunu vurguluyor.

Biden ve Gelişmeler

Amerika, geçtiğimiz günlerde düzenlenen BIS Zirvesi’nde Dijital Dolar ile ilgili çalışmalarının sürdüğünü de belirtmişti. Yani bu gelişmelerle Amerika, kriptolardaki inovasyonunu sürdürmeye devam ediyor ve buna hız katmaya çalışıyor. Biden, özellikle küreselde kripto para birimleri ve diğer dijital varlıklar adına Amerika’nın lider konumda olması gerektiğini de vurgulamıştı.

Maliye Bakanı Janet Yellen, bu adımlarla bir taraftan mali istikrarın ve ulusal güvenliğin risk altında olabileceğini belirtiyor. Ancak bunun yanında Yellen, daha adil ve daha etkili bir finans sistemi oluşturulabileceğini de savunuyor. Yellen, diğer inovasyon gelişmeleriyle beraber güvenlik önlemlerinin ön planda olması gerektiğini vurguluyor.

Kriptolarda Yeni Önlemler

Hükümetler, kripto para birimlerinin popülaritesinin hızlı bir şekilde artmasıyla artık bu evrenin içinde olmaya çalışıyor. Bununla beraber hükümetler, risk ve faydaları da değerlendiriyor ve kontrol amacı güdüyor. Biden’ın imzaladığı kararnamede, Maliye Bakanlığını ve diğer federal birimleri kapsayan ulusal güvenlik kapsamında inceleme görevini de bulunduruyor. Dolayısıyla bu kurumlar da fayda ve zararları tartışıyor ve teknolojik önlemleri araştırıyor.

Her ne kadar kripto varlıkların benimsenmesinde şüphecilik bir engel olsa da bu trend hızlı bir şekilde yükseliyor. Ayrıca uzmanlar, nakit akışının kapa para aklamada daha etkili olduğunu belirtiyor. Kripto para birimlerinin blockchain teknolojisi üzerinde olması onları izlenebilir kılıyor. Dolayısıyla uzmanlar, blockchainde gerçekleşen her işlem için nakit paraya oranla daha kolay izi sürülebilir olduğunu savunuyor. Teknolojinin yardımıyla hükümetlerin, siber güvenlik kapsamlı yardımlarla yeni güvenlik birimleri oluşturması bekleniyor.

Read Entire Article