Amerika’dan Japonya’ya Çağrı: O Ülkede Kripto Faaliyetlerini Durdur!

2 years ago 102

ABD'li diplomatlar Japonya'nın kripto borsalarını Rusya ile bağları kesmeye çağırdı. FSA ve Japonya Maliye Bakanlığı, daha önce kripto şirketlerini, para cezasına veya hapis cezasına tabi olan, yaptırıma tabi bireyleri veya kuruluşları içeren işlemleri, işlemeye karşı uyardı.

ABD hükümetini temsil eden yetkililerin, Japonya'nın lisanslı kripto para borsalarını, görünüşe göre ülkenin ekonomik yaptırımlarının bir parçası olarak Rusya ile iş yapmayı bırakmaya çağırdığı bildiriliyor.

Rapor Yayınlandı

Financial Times'ın Perşembe günkü raporuna göre, ABD'li diplomatlar Japonya'da iş yapmak için lisanslı 31 kripto borsasından birkaçının ve bazı Bitcoin madencilerinin Rusya'daki operasyonlarını durdurmasını istedi. Japonya'nın mali gözlemcisi, Finansal Hizmetler Ajansı veya FSA'nın, ilgili borsalardan Rusya ile kalan tüm bağları koparması için talepte bulunduğu bildirildi.

Kripto para birimleri, ülkenin Şubat ayında Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Rusya'ya yaptırım uygulayan yargı alanlarındaki birçok yasa koyucu ve düzenleyici arasında bir çekişme noktası haline geldi. FSA ve Japonya Maliye Bakanlığı Mart ayında, Rusya ve Beyaz Rusya'da yaptırım uygulanan kişi veya kuruluşları içeren işlemleri gerçekleştiren kripto firmalarının büyük para cezalarına veya hapis cezasına tabi olacağını duyurdu.

Japonya, Başbakan Kishida Fumio liderliğinde Şubat ayından bu yana Rusya'ya, ülkenin altın ithalatının yasaklanması, belirli muhasebe hizmetlerinin sağlanması ve Rus varlıklarının dondurulması da dahil olmak üzere kendi yaptırımlarını uyguluyor. Financial Times raporu, birçok Japon kripto madenciliği firması ve borsasının doğrudan Rusya'da faaliyet göstermese de, yaptırımları ihlal ettiği iddiasıyla yerel şirketlerle çalışan yan kuruluşlarının olabileceğini öne sürdü.

Borsalara Zorunluluk

FSA yönergelerine göre, Japonya'da kripto ile ilgili hizmetler sunmak için tüm borsalar kayıtlı olmak zorunda. 17 Haziran itibariyle ülkede DeCurret, bitFlyer, Coincheck ve OKCoin dahil 31 kayıtlı ve lisanslı borsa bulunmakta.

Cuma günü, eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Nara'daki bir kampanya mitinginde konuşurken vurularak öldürüldü. Abe, "Abenomics" olarak bilinen önerilen ekonomik reformlarla tanınıyordu.

Read Entire Article