Amerika’dan Yeni Kripto Para Cezası! Dev Borsa Suçlu Bulundu!

2 years ago 93

Kripto para düzenlemeleri henüz oluşturulmamış olsa da ABD’li yetkililer kripto şirketlerine göz açtırmıyor. 2022 yılında kripto paraları konu alan çok sayıda soruşturma açıldı ve milyonlarca dolarlı cezalar verildi. Sonuncusu ise bugün duyuruldu. Dev borsa ABD’nin gözünden kaçmadı. İşte detaylar.

Robinhood Ceza Aldı

Bireysel yatırımcıların yoğun olarak kullandığı ve kripto paralarla da işlem yapılabilen Robinhood borsası bugün 30 milyon dolar cezaya çarptırıldı. Borsa, kara para aklama ve siber güvenlik düzenlemelerine uymadığı iddiasıyla New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı tarafından 30 milyon dolar ödemeye mahkum edildi.

Robinhood'un kripto birimi, New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı tarafından yapılan denetimlerde iddiaya konu noktalarda eksik görüldü. Bu, ilgili düzenleyicinin ilk kripto yatırımı oldu. NYDFS, Robinhood'un Banka Gizliliği Yasası ve kara para aklamayla mücadele uyum programlarında yeterli personel bulunmadığını söyledi. Firmanın siber güvenlik programının şirketin operasyonel risklerini düzgün bir şekilde ele almadığını ve politikalarının düzenleyicinin siber güvenlik ve sanal para düzenlemelerine uymadığını da sözlerine ekledi.

ABD Kripto Para Cezası

Robinhood birçok noktadaki eksiklikleri sebebiyle cezalandırıldı. Bunlardan biri de tüketici şikayetleri için web sitesinde özel bir telefon numarası olmamasıdır. Müfettiş Adrienne Harris konuyla alakalı şunları söyledi;

“Lisans sahibi şirketler tüketicilerini korumak zorundadır. Kurumların güvenliğini sağlamak için kritik olan yasaları ihlal etmemesi gerekiyor. Bakanlığın düzenlemelerinin ihlal edilmemesi için araştırmaya ve harekete geçmeye devam edeceğiz”.

Yakında diğer kripto para platformlarının da benzer soruşturmalardan geçmesi olası görünüyor. Robinhood'un ise artık eyalet düzenleyicisinin kurallarına ve iyileştirme çabalarına uygunluğunu değerlendirmek için bağımsız bir danışman tutması gerekecek. Çarşamba günü ikinci çeyrek kazançlarını açıklayacak olan borsa haberin ardından hisselerinde düşüş yaşadı.

Tüm dünya ülkelerinde standart olan bu şartlara borsaların daha katı şekilde uyması gerekiyor. Özellikle penetrasyon testlerine gereken önemi göstermeyen borsaların geçmişte ne gibi sorunlarla karşılaştığını gördük. ABD, benzer borsa hack olaylarının yaşanmaması ve vatandaşlarının mağdur olmaması için işi sıkı tutacak.

Read Entire Article