Amerikan Medya Devi Disney’den Şaşırtan Karar! Metaverse Ekibini İşten Çıkardı!

1 year ago 57

The Wall Street Journal'ın (WSJ) haberine göre Amerikan medya devi The Walt Disney Company, geniş çaplı işten çıkarmaların bir parçası olarak metaverse ekibini işten çıkardı. Metaverse ekibine liderlik etmek üzere işe alınan Mike White ise şirkette kalmaya devam edecek.

The Walt Disney Company, Lideri Dışında Metaverse Ekibini İşten Çıkardı

The Wall Street Journal'ın konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı haberine göre The Walt Disney Company, geniş çaplı işten çıkarma sürecinin parçası olarak metaverse ekibini işten çıkardı.

Amerikan medya devi, çalışan sayısını yaklaşık 7 bin kişi azaltmak için daha geniş bir yeniden yapılanmanın bir parçası olarak metaverse'de (Blockchain etkin sanal dünyalara atıfta bulunan genel bir ifade) stratejiler geliştiren yaklaşık 50 kişilik küçük bir ekibini de feshetti.

The Walt Disney Company, 2022'nin Şubat ayında metaverse dünyasının bir parçası olmak ve bu sektöre dönük çalışmalarına liderlik etmesi için Mike White'ı işe almıştı. The Wall Street Journal'ın haberine göre White şirkette kalmaya devam edecek, ancak görevinin ne olacağı henüz belli değil.

O Dönem CEO'luk Görevini Üstlenen Bob Chapek Oldukça İddialıydı

White'ın işe alındığı dönemde CEO'luk görevini üstlenen Bob Chapek, kaleme alınan bir notta Apollo Group'un eski CTO'sunun şirketin "fiziksel ve dijital dünyalarını" birbirine bağlamakla görevlendirileceği belirtilmişti.

Chapek o dönemde kaleme aldığı notta şu ifadelere yer vermişti:

Disney kesinlikle bir yaşam tarzıdır. Buradaki esas mesele, yeni nesil hikâye anlatımından nasıl faydalanılacağına karar verip, kullanıcıya benzersiz bir deneyim sunmak. Bu bizim için çok önemli bir konu çünkü sahip olduğumuz agresif ve iddialı teknoloji gündemini yansıtmak için becerilerimizi ve The Walt Disney Company'ye çektiğimiz insan türlerini zaman içinde artırmaya devam ediyoruz.

Read Entire Article