Analist Bitcoin Ayı Sezonunun Finali İçin Bu İndikatörü İşaret Etti!

2 years ago 98

Popüler kripto para analisti Benjamin Cowen, bir indikatörün Bitcoin'in (BTC) mevcut ayı piyasasında kalıp kalmayacağını belirlemede yardımcı olabileceğini öne sürdü.

Bitcoin Ve DXY Bağlantısı

Uzman kripto para analisti Benjamin Cowen Youtube üzerinden 764.000 abonesine yayımladığı yeni bir videoda lider kripto para birimi olan Bitcoin'in tarihsel olarak ABD Dolar Endeksi (DXY) ile ters orantılı olduğunu belirtti. ABD Doları Endeksi, Amerika Birleşik Devletlerinin ticari ortaklarının para birimlerinden oluşan ve bir sepet olarak nitelendirilen yabancı para sepetine göre doların değerini ölçen bir indikatördür.  Kıdemli analist Youtube üzerinden yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

ABD dolarının yükselişi bir tür yıkım topuna benzer. Para biriminin değerinde yaşanan artış birçok şeyin düşmesine neden olur. Genel olarak bu durumu ABD dolarının tartışılır güvenliğine kaçan insanlar olarak görebilirsiniz.

Ters Orantı

Bununla birlikte Benjamin Cowen, dolar Endeksinin 2008 yılından beri genel bir makro yükseliş trendinde olduğunu belirtti. Ayrıca lider kripto para birimi olan Bitcoin’in ayı piyasalarında, dolar endeksinin yukarı yönlü keskin hareketleriyle korelasyon gösterme eğiliminde olduğunu ve bunun tersi olduğunu ileri sürdü. Uzman analist Benjamin Cowen konu hakkında şunları söyledi:

Belirtmiş olduğum gibi ABD dolarının fiyatı yükseliş trendine girdiği zamanlarda, Bitcoin’in aşağı yukarı bir ayı piyasasında ya da birikim aşamasının çok erken evrelerinde kalmasını bekleriz.

Kripto para piyasalarının amiral gemisi olan Bitcoin, ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından yukarı yönlü hareketine başlayarak 25.000 dolar bandını zorlamıştı ancak yazı kaleme alındığında 21.029 dolar seviyesinden işlem görüyor. Piyasa değerine göre en üst sırada yer alan kripto para birimi, son beş gün içinde %16 oranında fazla düştü. Bu durumu takiben DXY geçtiğimiz hafta içerisinde yaklaşık %2,3 oranında artış kaydetti.

Read Entire Article