Analist Bu İndikatöre Dikkat Çekti: Bitcoin’de (BTC) Ralli Yaşanır Mı?

2 years ago 110

Kripto para piyasalarının amiral gemisi olan Bitcoin'de (BTC) Mayıs 2021 çöküşünü tahmin eden popüler bir uzman analist, tarihsel verileri ele alarak lider kripto para biriminin hareket yönü hakkında bir indikatöre dikkat çekti.

MACD İndikatörü

Dave the Wave takma adıyla bilinen uzman kripto para analisti Twitter üzerinden 122.000 takipçisine Bitcoin'in fiyatının iki farklı hareketli ortalamasını alan bir indikatörün (MACD), 2019 yılında yaşanan %300 oranında bir ralliyi önceden bildiren bir sinyali yaktığını belirtti. Uzman analist açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Bitcoin’de mevcut seviyelere yönelik yaşanan uzun bir düzeltmenin ardından haftalık MACD'si 2019 yılına benzer şekilde ilerliyor. En son haftalık MACD bu konumda olduğunda %300 oranında bir ralli yaşandı.

MACD, bir kripto para biriminin iki farklı hareketli ortalaması arasındaki ilişkiyi gösteren ve yatırımcılar tarafından geri dönüşleri saptamak için kullanılan trend tabanlı bir momentum göstergesidir. Birçok yatırımcı, mevcut koşullarda kripto para dışındaki makroekonomik ortamda gizlenen belirsizliklerden endişe duysa da uzman analist Dave the Wave, Bitcoin’in yatırımcıların düşündüğü kadar etkilenmeyebileceğini belirtti.

Bitcoin'deki Düşüş Tahmin Etti

Öte yandan geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde kıdemli analist Dave the Wave, Bitcoin'de %50 oranında yaşanacak bir düşü ile fiyatının 40.000 dolardan 20.000 dolara yakın bir seviyeye gerileyeceğini isabetli bir şekilde tahmin etti. Kıdemli analist Nisan ayı içinde yaptığı açıklamalarında şunları söyledi:

Bitcoin’de yaklaşık olarak %50 oranında yaşanabilecek bir düşüş öngörüyorum. Mevcut seviye olan 42.289 dolardan 20.000 dolar seviyelerine kadar gerileme yaşanabilir.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde kıdemli analist Bitcoin’de MACD göstergesi ile ilgili yine benzer açıklamalarda bulunmuştu. Dave the Wave, MACD göstergesini ele aldığında Bitcoin’de güçlü bir dip sinyali olduğunu ileri sürmüştü. Ayrıca kripto para biriminin grafiklerinde yükselişin önüne geçebilecek önemli iki direnç bölgesi olduğunu ve ikinci direnç bölgesi olarak adlandırdığı bölgenin atlatılmasının zor olacağını takipçileriyle paylaştı.

Read Entire Article