Analist, Değerini 15 Kat Artıracak Altcoin’i Paylaştı! Tarih ve 5 Neden Verdi!

2 years ago 93

ABD merkezli yatırım ve finansal danışmanlık şirketi The Motley Fool analistlerinden Neil Patel, uzun vadede yatırımcıların radarında olması gereken popüler altcoin projesine dikkat çekti

Solana, Kriptonun Visa’sı Olabilir

Geçen yılın Kasım ayında yaklaşık 3 trilyon dolarlık değere ulaştıktan sonra, tüm kripto para piyasası büyük oranda değer kaybetti. Ancak, analistler uzun vadede bazı altcoin projelerinin yeni zirvelere ulaşacağından emin.  SOL'nin fiyatı 2022'de yaklaşık %80 düşmüş olsa da, analiste göre SOL  500 dolara ulaşma potansiyeline sahip bir proje. Eski Qualcomm mühendisleri tarafından kurulan Solana, Nisan 2020'de piyasaya girdi. Takip eden 19 ay boyunca,  SOL'un fiyatı %33.000'lik bir artışla Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 260 dolara ulaştı. Solana, 11 milyar dolarlık piyasa değeriyle an itibariyle 32.75 dolardan işlem görüyor.

Solana'yı özel yapan şey, yenilikçi fikir birliği mekanizmasıdır. Ağ, token sahiplerinin yeni işlemleri doğrulamasını gerektiren bir hisse kanıtı sistemi ile çalışıyor. Buna ek olarak, Solana, geçmiş kanıtı algoritması olarak adlandırılan bir mekanizma kullanıyor. Coinbase'e göre Solana, saniyede  50.000 işlem  gerçekleştirebilir. Bu özelliği, SOL'u büyük olasılıkla dünyanın en hızlı blok zinciri projesi haline getiriyor. En büyük ödeme ağı olan Visa, teorik olarak saniyede 65.000 işlem yapabilir. Bitcoin (BTC) 3 , Ethereum (ETH ) ise 13 işlem yapabilir. Solana'nın başlangıçtan beri hız ve ölçeklenebilirlik üzerindeki vurgusu ve geliştiricilerin merkeziyetsiz uygulamalar (dApp'ler) oluşturması SOL'u çekici bir blok zinciri haline getirdi. An itibariyle Solana, en hızlı ve en ucuz ağlardan biri olmaya devam ediyor. Piyasada 20.000'den fazla farklı kripto para birimi ile rekabet avantajına sahip olmak hayatta kalmak için kritik öneme sahiptir.

Geleceğin Ödeme Sistemi: Solana Pay

Solana'nın 500 dolara ulaşması için mevcut değerinden 15 kat artması geliyor. Analiste göre, SOL'un daha fazla benimsenme için yeni kullanım durumları yaratması gerekiyor. Ağın hızı ve düşük maliyetleri, SOL'u merkeziyetsiz finans  (DeFi) için çekici bir blok zinciri haline getirdi. Özellikle Solana, Solana Pay'in lansmanı ile ödeme sektöründe ön plana çıktı. Müşterilerden kesintiler yapan karmaşık bankacılık sisteminin aksine  Solana Pay, müşterilerin ödeme sırasında doğrudan bağlantı kurmasına olanak tanır. Bu işlem, anında ödemeyi mümkün kılar. Ayrıca, sıfıra yakın komisyon alnınır.

Analiste göre, Solana ayrıca NFT dünyasında da emin adımlr atıyor. Önümüzdeki yıl kripto para fiyatlarının hangi yöne gideceğini tahmin etmek imkansız olsa da, uzun vadede dijital varlıkların bireylerin günlük hayatlarının daha büyük bir parçası olacağı kesin. Analist, geçmite olduğu gibi, kripto para birimlerinin bu mevcut çöküşün üstesinden geleceğini ve gelecekte daha da yüksek seviyelere ulaşacağını düşünüyor. Bununla birlikte, SOL'nin 500 dolara ulaşması 10 yıl alabilir. SOL'un piyasa değeri de 164 milyar dolara ulaşabilir. Solana Pay, başarılı olur ve önemli ölçüde benimsenirse, bu rakam hayal değil. Visa ve Mastercard'ın toplam piyasa değeri neredeyse 700 milyar dolar.

Read Entire Article