Analist, Güncel Piyasa Verilerine İşaret Etti: Bitcoin’deki Yükseliş İvmesi Devam Edecek mi?

2 years ago 130

Kripto para analisti Nicholas Merten, piyasadaki son durumunu değerlendirerek Bitcoin’deki güncel teknik görünüme dikkat çekti. Analist, lider kripto para birimi Bitcoin‘in ATH seviyesinden bu yana yaklaşık %50 oranında değer kaybetmesinin ardından bir süredir devam eden durgunluğun oldukça normal olduğunu dile getirdi.

Analist, Güncel Teknik Görünümü Değerlendirdi

Yeni Youtube yayınında piyasanın son durumunu değerlendiren analist, yüksek oranlı değer kayıplarının ardından yatay fiyat hareketlerinin bir süre daha devam edebileceğini, ancak konsolidasyonun ardından balinaların birikimlerini arttırma eğiliminde olabileceğini savundu. Analist, dünya çapındaki birçok gelişmenin kripto para piyasasında bir süre daha satış baskısı oluşturabileceğini ifade etse de güncel metriklerin bir yükseliş sinyali verdiğini de sözlerine ekledi.

Kripto para analisti, bir yılı aşkın süredir tutulan BTC miktarının Ağustos 2020 ve Ocak 2016’dan bu yana en yüksek seviyede olduğuna işaret ederek, verilerin bir ralliye işaret edebileceğini savundu.

Bitcoin, 41.500 Dolar Bandına Dayandı

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 16 Mart’ın akşam saatlerinde yönünü yeniden yukarı çevirdi ve önemli bir yükseliş ivmesi kazandı. Gün içerisinde anlık olarak 41.500 dolar fiyat seviyelerine iğne atan BTC, kaydettiği son değer artışlarının ardından 40.700 dolar fiyat seviyelerinden işlem görmeye başladı. Bitcoin’deki bu değer artışları, kripto para piyasasına da yukarı yönlü bir ivme kazandırdı. Ethereum, kaydettiği yükseliş hareketleri ile birlikte 2.750 dolar fiyat seviyelerine ulaştı. Kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri ise CoinGecko verilerine göre, 1,9 trilyon dolara önemli ölçüde yaklaştı.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısıyla risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article