Analist Son Noktayı Koydu: Bitcoin’de Boğa Koşusunun Başlaması İçin Bu Şart!

2 years ago 94

  Bitcoin (BTC), 20.000 doların üzerinde kalma mücadelesi verirken, ayı piyasasının ne kadar süreceğine dair farklı teoriler ortaya atılıyor.

MVRV Metriği ve Kapitülasyon Süreci

Bitcoin (BTC)  uzun bir süre 30.000 dolar seviyesinde istikrarlı bir performans sergiledikten sonra, bu ay 18.000 doların altına düştü. Lider kripto para birimi, son bir haftada henüz 22.000 dolara ulaşamadı ancak  20.000 doların üzerinde kalmayı başardı. Makroekonomik şartlar piyasaya baskı yapmaya devam ederken, BTC'nin hangi yöne gideceğine dair birçok teori ve analiz var. CryptoQuant'taki bir analist MVRV metriğine dikkat çekti. MRVR, ''bir kripto paranın piyasa değeri ile gerçekleşen değer arasındaki oranı belirten bir indikatördür'' Bu metrik sayesinde bir coin'in "gerçeğe uygun değer"ine ne kadar yakın/uzak olduğu belirlenmeye çalışılır. Analiste göre, MVRV metriği dikkate alındığında, Bitcoin'in mevcut fiyat seviyelerinde değerinin altında olduğunu söyleyebiliriz, MVRV oranı, Kovid 19 çöküşünden bu yana ilk kez kritik seviyenin altına düştüğü için BTC düşük değerde. Analist şu açıklamayı yaptı:

Piyasa son dönemde sert bir çöküş yaşadı. Sonuç olarak, MVRV metriği, Kovid-19 çöküşünden ve büyük kapitülasyondan sonra ilk kez 1 seviyesinin altına düşerken, piyasanın durumu iyi görünmüyor.

 CryptoQuant analisti, piyasanın şu anda ayı piyasasının son aşamasında olduğunu söyledi. Analiste göre, perakende ve uzun vadeli yatırımcılar arasındaki bu kapitülasyon aşaması sona erdiğinde yeni bir boğa koşusu başlayacak. Bazı uzmanlar kripto kışının 4 yıl sürebileceğini öne sürerken, bazıları ise makroekonomik ortamın normale döndüğünde Bitcoin'in yeni zirvelere ulaşacağını iddia ediyor.

Bitcoin, Tarih Yazmaya Yakın

Bitcoin, ilk kez 200 haftalık hareketli ortalamanın altında ayı kapatmanın eşiğinde. Mevcut 200 haftalık hareketli ortalama seviyesi, 22.300 dolar civarında. CoinMarketCap'e göre, Bitcoin son 24 saatte %1,84 düşüşle 21.151 dolardan işlem görüyor. Bitcoin'in 24 saatlik en düşük seviyesi 20.577 dolar, en yüksek seviyesi ise 21.478 dolar olarak gerçekleşti.

Ayrıca, Bitcoin arka arkaya üçüncü kez 200 haftalık hareketli ortalamasının altında haftalık mum oluşturdu. Bu ayın başlarında 2020'den beri ilk kez böyle bir mum oluştururken, bu süreç devam ediyor. Bu, aynı eğilimin üç kez tekrarlandığı süreç olarak tarihe geçti. Fed'in faiz kararı, uzun vadede Bitcoin fiyatında belirleyic unsur olacak.

Read Entire Article