Analist Son Noktayı Koydu: Bu Altcoin Solana’dan Kat Kat İyi!

2 years ago 90

Son dönemde yaşadığı teknik sorunlar ve hack saldırıları nedeniyle Solona (SOL), eleştiri oklarının hedefi haline geldi.

Cardano, Neden Solana'dan Daha İyi Bir Ekosistem?

Analitik şirketi Crypto Quant'ta analist olan Benjamin Cowen, hackerların Solana'nın (SOL) ağından para çalmasının ardından Cardano'nun (ADA) Solana'dan birçok açıdan daha iyi olduğunu iddia ediyor. Bir süredir, çeşitli blok zinciri ağlarından hangisinin diğerlerinden daha iyi olduğu konusunda devam eden ateşli bir  tartışma var. Son zamanlarda projelerin toplulukları da bu sürece dahil oldu. Bir zamanlar en iyi Ethereum (ETH) katili olarak nitelendirilen Solana, gerek teknik sorunlar gerekse de saldırılar sonrasında büyük prestij kaybı yaşıyor. Cardano ve Solana blok zincirleri arasındaki rekabet, son zamanlarda hararetli bir konu oldu. Ancak Solana, özellikle güvenlik ve güvenilirlik konusunda bu savaşı kaybediyor gibi görünüyor. Cardano ağı bugüne kadar hiç saldırıya uğramadı ve son beş yıldır çevrimdışı olacak kadar kesinti yaşamadı.

Öte yandan, Solana bir süredir devam eden sorunları çözmede yetersiz kaldı. Kripto para piyasası, Solana (SOL) ağında meydana gelen saldırı ile sarsıldı. Gece saatlerinde birçok kripto para yatırımcısı, Solana’daki bazı cüzdanlardan varlıklarının çalındığını iddia ettiler. Yapılan son açıklamada; Phantom, Slope, Trust Wallet gibi platformlardan şimdiye kadar 7.767 cüzdanın saldırıya uğradığı belirtildi.  Solana tabanlı bazı sıcak cüzdanları hedef alan siber saldırıda neredeyse 8 milyon doların çalındığı bildrildi. Binance tarafından yapılan bir ön araştırma, saldırının soğuk cüzdanalrı ve merkezi borsalardaki donanım cüzdanlarını etkilemediğini belirledi. Benjamin Cowen gibi analistler Cardano'nun Solana'dan çok daha iyi ve işlevsel olduğunu belirtiyor.

SOL, Fiyatı Etkilenmedi

Solana ayrıca geçtiğimiz dönemlerde bazı ağ kesintileri yaşadı, DDoS saldırıları nedeniyle ekosistemde hız ile alakalı.sorunlar yaşandı. İlginç bir şekilde, hack saldırısının Solana fiyatı üzerinde fazla bir etkisi olmadı. Şu anda, SOL son 24 saatte %1.2 artışla 0.5 dolardan işlem görüyor.

Olay sonrası açıklama yapan Binance CEO’su CZ, yatırımcıları “Solana’daki saldırı” konusunda uyardı. Ayrıca KuCoin CEO’su Johnny Lyu ve OKX CEO’su Jay Hao da dahil olmak üzere önde gelen CEO’ları, acil güvenlik önlemi olarak SOL yatırımcılarına varlıklarını kendi borsalarına taşımalarını tavsiye etti.

Read Entire Article