Analist Uyardı: Bitcoin ve Ethereum’da Bunları Görmeden Paçayı Sıvamayın!

2 years ago 88

 Yakından takip edilen kıdemli bir analist Bitcoin (BTC) ve Ethereum'un (ETH) geçtiğimiz haftalardaki fiyat artışına rağmen zayıflık belirtileri gösterdiğini söylüyor.

Bitcoin: Borsa ve Yükselen Takoz Formasyonu

Yayınladığı yeni bir videoda, DataDash isimli podcast'ın sunucusu Nicholas Merten, 515.000 YouTube abonesine, Bitcoin ve Ethereum'un bir sonraki hamlesi için hisse senetlerini yakından takip ettiğini belirtti. Merten'e göre, borsanın son zamanlarda kripto paralardan daha iyi performans sergilemesi Bitcoin rallisinde sona gelindiğine dair somut bir ipucu olabilir. Son aylardaki yüksek korelasyona dikkat çeken analist, mevcut toparlanma sırasında kripto paraların hisse senedi piyasalarına kıyasla büyük oranda sönük kaldığını vurguladı. Hisse senedi piyasaları, yüzde 30 oranında toparlandı. Temmuz ayı enflasyonun beklenenden düşük gelmesi sonrasında, Nasdaq, S&P 500 ve Bitcoin yeniden ivme kazanmıştı.

Analiste göre, kripto para piyasasında meydana gelen kurumsal yatırımlar, dipten alımlar ve krizlerin aşılması nedeniyle bu süreçte Bitcoin'in hisse senetlerinde daha iyi performans göstermesi gerekir. Ancak, şu anda bunun tam tersini görüyoruz. Bir aylık bir durgunluk dönemi gördük. Makroekonomik şartların hala risk teşkil ettiğine dikkat çeken analist, teknik verilerin de alarm verdiğini iddia ediyor. Analist, Bitcoin'de Yükselen Takoz Formasyonu belirdiğini ifade ediyor. Uzmanlara göre, Yükselen kama, boğa piyasası esnasında ortaya çıkıyorsa genellikle düşüşle sonuçlanır. Ayı piyasası sırasında gözlenen yükselen takoz ise aşağı hareketin süreceği sinyalini verir. Analiste göre, sürdürülebilir bir ralli için makroekonomik şartların iyileşmesi gerekiyor.

Ethereum'da Ralli Sürdürülebilir Değil

Ethereum'u inceleyen analist, ETH'de meydana gelen rallinin kısa soluklu olduğuna ve fiyat hareketinin sürdürülebilir olmadığına dikkat çekiyor. Stratejist, ETH grafiğinde hala ayı piyasasının bitmeye yakın olduğuna dair herhangi bir işaret göstermediğini söylüyor. Analiste göre, Ethereum, piyasadaki ralliye  öncülük ediyor. ETH / BTC oranı güç kazanmaya devam ediyor.

Ethereum, geçen ay 240 dolar arttı. Merten'e göre, bu önemli bir fiyat artışı değil. %10'un biraz üzerindeki artış, tünelin ucundaki ışığa işaret etmiyor. Bu durum, fena değil, ama aynı zamanda olağanüstü de değil. Analistler, 15 Eylül'de gerçekleşmesi gereken Birleştirme güncellemesi sonrası ETH fiyatının büyük oranda ivme kazanacağına inanıyor. ETH ralliis, diğer altcoin'leri de etkiliyor.

Read Entire Article