Analistler Uyardı: Bitcoin’de (BTC) Yükselişin Onayı Bu Seviyeden Geçiyor!

2 years ago 84

Bitcoin (BTC) fiyatı, geçen hafta sonunda başlayan ve bugün de devam eden piyasa genelindeki toparlanmanın ortasında 22 bin doların üzerine çıktı. BTC'deki yüzde 5'lik ralli, fiyatı kritik önemde olan 200 Haftalık Hareketli Ortalama'dan (200 WMA) geçen 22 bin 300 doların üzerine çıkardı. Kripto para analistleri, Bitcoin'in önündeki bir sonraki kritik seviyeyi geçmesi halinde yükselişin güçlenerek devam edebileceği üzerinde duruyor.

Yükselişin Onayı 22 Bin 800 Dolarda

BTC fiyatı, bugün psikolojik seviye olan 22 bin doların üzerine çıkmak için yüzde 5'ten fazla yükseldi. BTC, son 24 saatte sırasıyla 20 bin 778 dolar ve 22 bin 430 dolarla en düşük ve en yüksek seviyelerini kaydetti. Kripto para analisti PlanB'ye göre, Bitcoin, Temmuz sonuna kadar 22 bin 300 dolar seviyesinin, 200 WMA'nın ve gerçeklen fiyatın üzerinde kalması halinde Eylül'e kadar 30 bin dolar seviyesinin üzerine çıkabilir:

BTC, 22 bin 3 00 dolar, 200 WMA ve gerçekleşen fiyatın üzerine çıktı. Bu, Temmuz kapanışına kadar devam edecek olursa, Eylül kapanışından önce ters Bart modelini (büyük bir tasfiye satışının ayırt edici özelliği) tekrar 30 bin dolara tamamlamamız beni şaşırtmaz.

Bir diğer kripto para analisti Rekt Capital'e göre, Bitcoin'de yukarı yönlü kırılımın onayı için 22 bin 800 dolar seviyesini geçilmesi gerekiyor. 18 Temmuz'daki son tweet'inde sağlıklı bir yukarı yönlü fiyat hareketi için 22 bin 800 doların kırılması gerektiğini belirtti ve kırılımın gelmemesi halinde fiyatın 22 bin dolar seviyesinin altına düşebileceğini iddia etti. Öte yandan analistin paylaştığı kama modelinin tepe noktasında, 21 bin 800 dolara doğru bir yeniden test (re-test) gelebilir.

Kripto para uzmanı Michaël van de Poppe ise Bitcoin fiyatının şu an için 200 WMA ve güçlü bir dirençle (22 bin 600 dolar) karşı karşıya olduğunu söyledi. 22 bin 600 doların üzerinde bir kırılımın gelmesi durumunda, fiyatın 28 bin dolara doğru devasa long pozisyonları harekete geçireceği kısa dönemli bir konsolidasyondan geçmesinin beklenmesi tavsiyesinde bulundu.

Söz konusu kripto para analistlerinin analizine bakıldığında, Bitcoin'de yükseliş trendinin onayı için 22 bin 800 doların üzerinde hareket gerekiyor. Ayrıca şu anda BTC'de 20 bin dolar yeni bir dip olarak onay almış durumda.

Kurumsal Yatırımcılar Ralliyi Destekliyor mu?

Tüm bunlarla birlikte, kurumsal yatırımcıların son Bitcoin rallisini destekledikleri görülüyor. ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu'nun (CFTC) 6 Temmuz - 12 Temmuz arasındaki CME Bitcoin vadeli işlem pozisyonları hakkındaki son haftalık raporuna göre, toplam açık pozisyon sayısı 13 bin 258'den 13 bin 505'e yükseldi.

Perakende yatırımcıların kurumsal yatırımcılara kıyasla Bitcoin konusunda daha iyimser oldukları görülüyor. Kripto para analitik şirketi Glassnode'un verilerine göre, BTC vadeli işlem sözleşmelerinin açık pozisyonu, Okex'in 2.13 milyar doların üzerinde açık pozisyon kaydetmesiyle 7 ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

Read Entire Article