Analistler Uyardı: Shiba Inu’da (SHIB) Bu Gelişmeler Fiyatı Aşağı Çekebilir!

2 years ago 95

Piyasanın aşağı yönlü hareketlerinden popüler şaka coin Shiba Inu da (SHIB) etkileniyor ve sadece fiyat düşüşü değil yakım oranlarının gerilemesi de dikkatleri çekiyor. Analistlere göre yakım oranlarının düşüyor olması fiyatı etkileyebilir.

Shiba Yakımları

Elde edilen son bilgilere göre Shiba yakım oranları bir gece %75 oranında geriledi. Hafta başında ise oldukça yüksek miktarlarda yakımlar yapıldığı biliniyor. Son 24 saat içinde yaklaşık 34.72 SHIB jetonu yakıldı. Şu anda, SHIB'nin dolaşımdaki arzının yaklaşık %41'i ise yakım cüzdanına gönderilmiş durumda.

Analistler, Shiba’nın yakımları ile arz azalacağı için meme token’ın fiyatının uzun vadede artmasını bekliyordu. Ancak yakım oranlarındaki bu düşüş çeşitli endişelere sebep oldu. Buna ek olarak analistlere göre SHIB için bir başka tehdit de borsa rezervlerinin düşmesi.

Bu noktada analistler Shiba yaşanacak bir yükseliş sırasında 1 trilyon adet SHIB token’ın satılabileceğini ve bunun da bir düşüş yaratabileceği konusunda uyarıyor.

Shiba Fiyatı

Yazının hazırlandığı sırada Shiba fiyatı 0,0000097 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Ancak analistlere göre 0,0000095 dolar önemli bir destek ve üst üste gelen negatif haberler Shiba fiyatında bu seviyenin altının görülmesine sebep olabilir.

Son 24 saat içinde %5’in üzerinde düşüş kaydeden Shiba’nın 0,00001 dolarlık desteği kaybetmiş olması ise düşüş durumunu tetikleyebilir. Bununla birlikte eğer Shiba 0,00001 doların üzerine yükselmeyi başarabilirse yeni bir yukarı yönlü hamle gelebilir. Ancak piyasanın belirsiz durumu ve son yaşanan düşüşler ile bir süre daha bu seviyenin direnç olarak kalabileceği düşünülüyor.

Bunlara ek olarak SHIB şu anda 5,3 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük 16. kripto para konumunda bulunuyor. Piyasanın ilk meme token olma unvanına sahip olan Dogecoin (DOGE) ise 9,6 milyar dolarlık piyasa değeri il en büyük 10. kripto para konumunda.

Read Entire Article