Analistten Büyük Çıkış Yapan 3 Altcoin için “Kırılım” Uyarısı

2 years ago 94

Yakından takip edilen kripto para analisti Cred, kripto para piyasalarının yeni bir sıçrama yaptığı dönemde Ethereum ve en büyük altcoin'in iki büyük rakibi için kritik seviyeleri işaretledi.

"Ethereum'da Temkinli Olunmalı"

Anonim kripto para analisti Cred, haber bülteni TechnicalRoundup'ın son sayısında ETH'nin yeniden görev başında olduğunu, ancak şimdi altcoin için daha fazla aşağı yönlü sinyal verebilecek başarısız bir kırılım riskinin bulunduğunun altını çizdi:

Kırılım önemlidir, ancak kırılım olmazsa bu genel olarak piyasalar için çok kötü bir alamet olur. Bu durumda da benzer bir iddianın durumun yaşanabileceğini düşünüyorum. Yani eğer kırılma başarısız olursa ve Ethereum/Dolar paritesinde fiyat bin 200 doların alanının altına geri dönerse, bu kötüye işaret olur.

Cred, Ethereum için yükseliş tezini destekleyen ETH'nin BTC karşısındaki (ETH/BTC) durumunun, piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para için iyiye işaret edebilecek bir "yükseliş fiyat yapısına" sahip olduğunu da ekledi.

Analistin Takip Ettiği Diğer Altcoin'ler

Analistin takibindeki bir diğer altcoin, en güçlü Ethereum rakiplerinden biri olarak gösterilen Solana (SOL). Analist, SOL ve diğer altcoin'lerin hatırı sayılır bir güç gösterse de Solana boğalarının geri çekilmeyi beklemelerinin daha iyi olabileceğini söyledi:

Tanım olarak bu, kâr almak için daha iyi bölgelerden birinde ve taze long (uzun) pozisyon almak için daha az çekici bölgelerden biri. Geçen hafta, Ethereum liderliğinde güçlü bir ralli yaptı ve bu ralliler artık birçok grafikte önemli dönüm noktalarına ulaşmış durumda. İhtiyatlı davranmak adına, daha iyi bir noktadan long pozisyon alabilmek için ya bir tür daha yüksek dibin yapıldığı bir geri çekilme ya da daha zor bir ihtimal olarak kırılım noktalarından birinden pozisyon almak gerekiyor. Piyasalar çok yükseldiği için ilk taze direncin testinden satın almak tercih edilebilecek bir olay değil. Özellikle de en fazla bir hafta beklemek muhtemelen piyasanın yönü hakkında çok daha fazla ipucu verecektir.

Cred'e göre, Ethereum'un bir diğer rakibi Avalanche (AVAX) da bir direnç duvarı ile karşı karşıya. Analist, AVAX konusunda daha iyimser konuşmak için öncelikle 25 dolar seviyesinin ikna edici bir şekilde kırılımının onayının beklenmesinin gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

Buradaki mantık Solana ile ilgili bölüme çok benziyor: direnç yeni test ediliyor ve taze long pozisyon almak için zayıf bağlamsal bir bölgede. Muhtemelen bir geri dönüş kurulumunun oluşması veya yükselişin işini yapması için en fazla bir hafta beklemek en doğrusu olacak... Burada yinelenen bir tema var: Çoğunlukla altcoin'lerdeki sıçramalarının en kolay kısmı tamamlandı ve fiyatlar artık haftalık grafiklerde kilit direnç seviyeleri olan daha zor bölgelere ulaştı.

Analist, Bitcoin'de 30 bin dolar seviyesinin kırılması durumunun altcoin piyasaları için önemli bir katalizör olacağını da ekledi.

Read Entire Article