Analistten Dibin Arandığı Popüler Altcoin için %50’lik Düşüş Uyarısı!

2 years ago 96

Yakından takip edilen kripto para analisti Benjamin Cowen, çok aylı düşüş trendini koruyan popüler altcoin'lerden Cardano'yu (ADA) analiz etti ve yüzde 50 veya daha yüksek oranda bir düşüş senaryosunun ihtimaline işaret etti.

"2018 Benzeri Bir Düşüş Yaşanabilir"

Kripto para analisti Benjamin Cowen, son strateji oturumunda Cardano'nun uzun vadeli bir düşüş trendinde olduğu önceki dönemlerle kıyaslama yaptı ve ADA'nın tüm zamanların en yüksek seviyesinden değerinin yüzde 83'ünü kaybetmesinin ardından zaten oldukça düşük fiyatlardan işlem göründüğünü ancak geçmiş verilerin önemli ölçüde bir düşüşün daha yaşanabileceğini gösterdiğini belirtti.

Analist, makroekonomik faktörlerin bugüne kıyasla daha iyi olmasına rağmen ADA'nın 2018'deki düşüş trendinin mevcut düşüş trendinden çok daha kötü olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

ADA'nın önceki tüm zamanların en yüksek seviyesinden önemli ölçüde düştüğünü biliyoruz ancak ne kadar hızlı düştüğünü görme bakımından 2018'e bakıldığında o yıldaki kadar kötü bir düşüş yaşamadığı, yakınından bile geçmediği görülüyor. Normalleştirilmiş ROI'ye (yatırım getirisi) zirveden, ilk ayı piyasasından ve ardından şu anda içinde bulunduğumuz düşüş trendinden bakarsanız, 2018'deki düşüşün biraz daha hızlı gerçekleştiğini görebilirsiniz ve bu gerçeğe rağmen o zamanlar makroekonomik görünüm bugün olduğundan biraz daha iyiydi, hatta çok daha iyiydi. Evet, 2018 ve 2019'da da bazı sorunlar vardı. Borsalar 2018'in büyük bölümünde Struggle Caddesi'nde trafiğe takılmıştı.

ADA için Yüzde 50'lik Düşüş Senaryosu

Cowen, ADA'nın 2018'den 2020'ye kadar değerinin yüzde 94'ünü kaybettiğinin altını çiziyor. Analiste göre Cardano, önceki düşüş trendi sırasındaki performansını tekrar yansıtması durumunda yüzde 50 veya daha fazla oranda yeni düşüş görebilir. Bu büyüklükte bir düşüş, altcoin'in fiyatının yaklaşık 0,20 dolar ila 0,16 dolar arasındaki bir bölgede dibe vuracağı anlamına geliyor.

ADA, yazım sırasında günlükte yüzde 1,72'lik düşüşle 0,4990 dolardan işlem görüyor.

Read Entire Article