Analistten Korkutan Bitcoin Tahmini: Derin Bir Düşüş Yaşanabilir!

2 years ago 95

Kripto para piyasalarının üzerindeki kara bulutlar etkisini sürdürüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) uzun süredir devam eden ayı sezonunun etkisinden kurtulma çabasıyla 25.000 dolar seviyelerine kadar küçük çaplı bir ralli yaşadı. Ancak yaşanan yükseliş kısa sürdü. Önde gelen bir kripto para analisti Bitcoin’in önümüzdeki günlerde nasıl bir yol izleyeceği hakkında görüşlerini bildirdi.

"Bitcoin'de Kısa Vadede Yükseliş"

Piyasalarda Capo takma adıyla tanınan kripto para analisti Twitter üzerinden 492.100 takipçisine, Bitcoin'in 20.000 dolara gerilemesinin ardından yatırımcı faaliyetlerinde kısa süreli bir sıkışmanın mümkün olabileceğini belirtti. Ayrıca Bitcoin’e olan bakış açısının şimdilik iyimser olduğunu ve 23.000 dolar seviyesinde bulunan bir direnç bölgesine doğru bir hareket olabileceğini öne sürerek açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Bitcoin’de yaşanan düşüşleri satın alan yatırımcılarda bir sıkışma söz konusu olabilir. Ancak 23.000-23.500 dolar seviyelerine doğru kısa vadeli bir yükseliş eğilimindeyim.

Kıdemli analist ayrıca kripto para piyasalarının amiral gemisi olan Bitcoin’in fiyatı 23.500 dolar seviyelerine yükseldikten sonra, Eylül ortasına kadar 16.000 dolara gerileyebileceğini iddia ederek şunları söyledi:

Daha önceden de belirttiğim gibi Bitcoin’in fiyatı 23.000-23.500 dolar seviyelerine yükselmesinin ardından yeni düşük seviyelere gerileyebilir.

Cardano (ADA) Görüşü

Öte yandan Federal Rezerv Cuma günü faiz oranlarını yakın zamanda düşürmeyi planlamadığını açıklamasının ardından Bitcoin ile birlikte diğer kripto para birimlerinde bir düşüş yaşandı. Ayrıca Capo tüm hafta boyunca ölçeklenebilir Blockchain platformu olan Cardano'yu (ADA) yakından takip ederek görüşlerini paylaştı. Kıdemli analist ADA’nında yaşanan düşüşlerin ardından Bitcoin’e benzer şekilde kısa vade de bir yükseliş yaşayabileceğini belirterek açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Kar ve zararın başa baş olduğu noktada tetiklenen zararı durdur ve daha düşük seviyelerden yeniden pozisyon oluştur. Bu durum Bitcoin analiziyle oldukça eşleşiyor.

Yazı kaleme alındığında Bitcoin son 24 saatte yaklaşık %5 oranında değer kaybetti ve 19.971 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Read Entire Article