Analistten Korkutan Senaryo: Bitcoin’de (BTC) Büyük Düşüş Kapıda!

1 year ago 76

Önde gelen bir kripto para analisti Bitcoin (BTC) yatırımcılarını, kripto para biriminin yaşanan zorlu piyasa koşullarından dolayı yüksek volatilite yaşanabileceğini ve büyük düşüş görülebileceği konusunda uyardı.

Bitcoin'de Yüzde 40 Gerileme

Kıdemli analist Cantering Clark Twitter üzerinden 146.700 takipçisini, S&P 500 (SPX) düşüş çizgisini sürdürürse lider kripto para birimi olan Bitcoin'in mevcut seviyelerinden yaklaşık %40 oranında bir gerileme yaşayabileceğini öne sürdü. Uzman isim açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

S&P 500, 3200-3400 puan arasındaki bir sonraki ana bölgeye düşerse, kripto para birimlerinde yaşanabilecek olası bir düşüşün en az 2-3 katı artacağı anlamına gelir. Bu durumda Bitcoin’de olası gelinecek fiyat seviyeleri son beş yılın en yüksek hacimli bölgesi olan yaklaşık 12.000 – 13.000 dolar seviyeler. S&P 500, kısa sürede multi-sigma hareketlerini aşağı yönlü çekmeye başlar başlamaz, tüm risk varlıkları aynı hizaya gelir.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü, S&P 500 3.585.61 puanla kapandı ve Haziran ayında 2022 yılının en düşük seviyesi olan 3.636 puanın %1.39 oranında altında kaldı.

Yükseliş İçin Kritik Seviye

Bununla birlikte uzman analist Cantering Clark, kısa vadede Bitcoin boğalarının 20.000 dolarlık fiyat alanını geri almayı başarırlarsa, kripto para piyasalarına olan güvenin bir nebze olsun artabileceğini belirtti. Analist açıklamalarında konu hakkında şunları söyledi:

20.000 doların üzerine çıkabilirsek, Bitcoin’in bir miktar ivme kazanacağını düşünüyorum.

Öte yandan kripto para piyasalarının tanınan bir diğer analisti Jack de Cantering Clark'ın Bitcoin hakkındaki görüşünü paylaşıyor. Jack'e göre, Bitcoin 20.000 doların üzerine çıkarsa muhtemelen bir yükseliş ivmesi kazanacak. Uzman isim açıklamasında şunları söyledi:

Kripto para piyasaları istediği kadar ayı sezonu geçirebilir, 20.000 dolar seviyesi atlatılırsa tüm olumsuz düşünceleri kenara bırakıp uzun vadede fırsatı nasıl değerlendirebiliriz onu düşünmeliyiz.

Yazı kaleme alındığında lider kripto para birimi Bitcoin yaklaşık 19.123 dolar seviyesinden işlem görüyor.
Read Entire Article