Anket Sonuçları: Yüzde 81, 2022’nin Geri Kalanında BTC Almayı Düşünüyor!

2 years ago 107

Kripto para birimlerinde ciddi şekilde düşüşlerin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz ve bu dönemde yatırımcı davranışlarının da değiştiği görülüyor. Investing com Türkiye’nin yapmış olduğu bir anket ise son dönemlerde yatırımcıların nasıl hamle yaptıklarını gözler önüne seriyor.

Yatırım Planları ve Yatırım Miktarları

Yapılan açıklamalara göre ankete katılanların %81’i 2022 yılının kalan kısmında Bitcoin (BTC) yatırımı yapmayı düşündüğünü ifade etti. Her ne kadar düşüşler yatırımcılarda endişelere sebep olmuş olsa da risk iştahının arttığı görülüyor.

Öte yandan anket sonuçlarına göre katılımcıların %40’tan çoğu, fazla risk almadan 1.000 TL’ye kadar yatırım yapmayı planlarken %15’lik kısmı 100.000 TL üzerinde yatırım planlıyor. Buna ek olarak katılımcıların %50’den fazlasının kripto paralarla ilgili ortalama bir güvene sahipken sadece %12’sinin kripto paralara hiç güvenmediği dikkat çekiyor.

Bunlara ek olarak anket sonuçlarından elde edilen diğer önemli verileri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Ankete katılan kullanıcıların %93’ü kripto paralara yatırım yaptığını belirtirken yatırım yapmayanların oranı %7 olarak belirlendi.
  • Ankete katılan kullanıcıların %34’ü kripto paraların karşısındaki en büyük riskin yeni düzenleme kısıtlamaları olduğunu belirtti. Bunu %17 ile siber saldırılar takip ederken %14’lük bir oranda satış kaynaklı düşüşlerin tehdit olduğu belirtildi.
  • Katılımcıların %13’ü küresel enerji problemlerinin kripto paralar için bir tehdit olduğunu düşünürken yerel vergilendirmelerin problem olabileceğini düşünen kullanıcıların oranı %12 oldu.

Düşüşlere Rağmen Güven

Aslında görünüşe göre yaşanan düşüşler her ne kadar endişelere sebep olsa da yatırımcılar hala büyük oranda kripto para birimlerinde güveniyor ve aslında daha bilinçli şekilde işlemlerini devam ettiriyor.

Dolayısıyla bundan sonraki süreçte fiyatlardan bağımsız olarak kripto para alanında hem benimsenmenin hem gelişmelerin daha hızlı olabileceği düşünülüyor.

Read Entire Article