ApeCoin (APE) Nasıl Çalışır, Geleceği Var Mı? Uzun Vadeli Altcoin Yatırımları!

2 years ago 99
Okuma Süresi: 5 Dakika

Kripto para piyasalarında her dönem çok daha fazla popüler olan, ilgi gören ve büyüyen projeler vardır. Geçtiğimiz yılın ilk üç çeyreğinde meme tokenler, son çeyrekte metaverse ve NFT tokenleri ciddi büyümeler yaşadı. NFT coşkusunun odağında ise BAYC gibi birkaç popüler koleksiyon bulunuyordu.

ApeCoin Nedir ve Nasıl Çalışır?

2022’nin ilk çeyreği, Yuga Labs tarafından geliştirilen Bored Ape Yacht Club‘ın yerel tokeni olarak ortaya çıkan ApeCoin çılgınlığıyla meşguldü. ApeCoin DAO’nun Nisan 2021’de ortaya çıkmasından bu yana, BAYC, en büyük ve canlı topluluklardan birine sahip olduğunu ispatladı. BAYC koleksiyonları ünlüler, kripto para balinaları ve diğer zenginler tarafından alınıyor. Doğal reklam olanakları çok geniş olduğu için hızla daha fazla topluluk üyesini kendilerine katıyorlar.

BAYC koleksiyonu, görünüşte sıkılmış görünen maymunları sergiliyor. Ruh halinize ve seçiminize bağlı olarak bu maymunları en ince ayrıntısına kadar seçebilirsiniz. Dünyanın dört bir yanındaki yatırımcılar paralarını bu sanat eserlerine yatırdı ve alıcılar arasında Justin Bieber ve Eminem gibi isimler de var. APE ekosisteminin bir ERC-20 yönetişim ve hizmet tokeni olan ApeCoin, merkezi olmayan özerk bir kuruluş (DAO) tarafından yönetilmektedir. Token sahibi herkes oylamalara katılabilir.

2021 yılında kurulan ve merkezi Miami, Florida’da bulunan Yuga Labs, NFT’ler ve dijital koleksiyonlarda öne çıkan bir şirkettir. Bored Ape Yacht Club’ın kurucusu olarak kabul edilen Yuga Labs, ApeCoin DAO‘da topluluk üyesi olarak hizmet vermektedir.

Bored Ape Yacht Club (BAYC) Nedir?

Nisan 2021’de piyasaya sürülen Bored Ape Yacht Club (BAYC), Ethereum blockchaininde yaşayan 10.000 benzersiz Maymun’a sahiptir. Bu benzersiz dijital koleksiyonların her biri farklı bir görünüme, stile ve nadirliğe sahiptir.

Mutant Ape Yacht Club (MAYC) Nedir?

BAYC Maymunlarının 20.000’e kadar mutasyona uğramış versiyonundan oluşan bir NFT sepeti olarak MAYC, Ape topluluğuna yeni üyelerin katılmasına yardımcı olur.

Bored Ape Kennel Club (BAKC)

25 Haziran 2021’de Bored Ape Kennel Club (BAKC), BAYC’nin her bir üyesine sunulan bir köpek NFT çeşitleridir. Her Bored Ape NFT’nin sahipleri, sadece işlem ücreti için ödeme yaparken rastgele bir Club Dog NFT’ye sahip olur.

Otherside metaverse

Nisan 2022’nin sonunda Yuga Labs, Otherside metaverse arazilerini basmaya başladı. 45 dakika içinde, metaverse arazilerinin on binlerce doları aştı. Yuga Labs burada 320 milyon dolar topladı.

ApeCoin (APE) Geleceği Var Mı?

APE token sahipleri, oylarını vererek ve fon tahsisi, kuralların çerçevelenmesi, ortaklıklar, proje seçimi ve daha fazlası gibi konularda karar vererek yönetim kararlarını toplu olarak alırlar. Yani APE, gelecekte aktif olarak kullanılmaya devam edilecek. Maksimum arzı olan bir kripto paradır yani gelecekte kullanılmaya devam edilecekse ve doğal olarak talep artacaksa 1 milyar maksimum arz ile fiyatın bugün bulunduğu 6 dolar seviyelerinde alıcı bulması pek mantıklı değil. ATH seviyesi olan 40 doları piyasalardaki belirsizlik devam ederken görmesi olası olmasa da uzun vadede imkansız bir şeyden bahsetmiş olmayız.

ApeCoin’in yaklaşmakta olan Otherside metaverse ile entegre planının gerçeğe dönüşmesiyle birlikte fiyatta orta vadede çok ciddi hareketler görebiliriz. Bu, ApeCoin‘i popüler bir metaverse de geçerli para birimi haline getirir. Eğer Otherside gelecekte oynadıkça kazan (play-to-earn) modelleriyle daha fazla insanı çekecekse bu durum APE fiyatının daha da artması anlamına gelir.

Her şey güzel fakat hemen ApeCoin almaya gitmeden önce bardağın boş tarafına da bakın.

  • Arz sınırlı fakat herhangi bir burn mekanizması da yok. Yani arz aynı zamanda “azalmayacak”
  • BAYC ve şirketin sahip olduğu diğer NFT koleksiyonları uzun bir süredir inanılmaz derecede popüler, fakat altcoin pazarında yaşadığımız kış daha fazla uzar ve bunlar daha az insanın ilgisini çekerse fiyatları hızla düşebilir. Nitekim ApeCoin fiyatıyla birlikte son günlerde koleksiyon parçalarının taban fiyatları da aşağıya iniyor.
  • NFT ve Metaverse alanında çok büyük bir coşku vardı, bu nispeten azalsa da FOMO’nun getirdiği şişen fiyatlar tamamen sönmüş değil. İkinci maddedeki durum BAYC NFT’lerinin (ve diğerleri) ve ApeCoin’in sonunu da getirebilir. Fiyatların şişmiş olduğunu ve halen insanların “beklentileri” iştahla satın aldığını unutmayın.
  • Beklenenden daha fazla değer kazanan (dün ve bugün) Yuga Labs projeleri eğer gerçekten iyi rakiplere sahip olurlarsa insanlar tüm parayı bu sefer daha iyi alternatiflere taşıyacaktır.
  • NFT, metaverse ve Web3 için halen yolun başında olduğumuzu unutmayın, bundan 5 yıl sonra insanlar ApeCoin’in adını bile unutabilir.
  • Yuga Labs, projelerin aslında tek sahibidir. Merkezi yapısı gelecekte kripto para topluluğundan ciddi tepkiler alabilir. Bu senaryoda fiyat elbette düşer.
Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article