Apple’ın iPhone 14’ü Tanıttığı Günde Büyük Kripto Para Dolandırıcılığı Girişimi!

2 years ago 81

Kripto para dolandırıcıları, bir kripto para dolandırıcılığının reklamının yapıldığı sahte bir YouTube canlı yayınında Apple'ın 7 Eylül'deki "Gelecek Zaman" etkinliği üzerinden para kazanmaya çalıştı.

Sahte Apple Etkinliği

The Verge'nin haberine göre, on binlerce kullanıcı Apple'ın "Gelecek Zaman" etkinliği sırasında YouTube üzerinde başlatılan "Apple Event Live. Apple CEO'su Tim Cook: Apple & Metaverse 2022'de" başlıklı canlı yayını izletilerek kandırılmak istendi. Canlı olduğu iddia edilen Apple etkinliği sırasında aslında 2018 yılında CNN ile Apple'ın CEO'su Tim Cook'un yaptığı oldukça eski bir röportaj gösteriliyordu. Dolandırıcıların canlı yayına Bitcoin ve Ethereum logolarını eklediği, CNN Money logosunu ise "Apple Crypto Event 2022" metniyle kapattıkları görüldü.

Dikkat çeken dolandırıcılığın ardındaki kötü niyetli aktör veya aktörler, teknoloji devinin etkinliği sırasında bir dizi Apple ile ilgili anahtar kelimeyi kullanarak sahte canlı yayını arama sonuçlarında en üst sıralara çıkararak izlenmeleri en üst seviyeye taşımayı başardı. Tahmin edilebileceği gibi, dolandırıcıların hedefinde bilinçsiz kullanıcılar vardı. Bu kullanıcılar birtakım internet sitelerine yönlendirilerek kripto para dolandırıcılığının kurbanı olması hedefleniyordu.

Kripto para dolandırıcıları bu canlı yayından önce, geçen yılın Eylül ayındaki Apple etkinliği sırasında da aynı numarayı kullanarak sahte bir canlı yayın yapmışlardı. 165 bin kişinin izlediği canlı yayın sırasında Apple'ın sözde 100 bin BTC satın aldığı ve Tim Cook'un röportajıyla birlikte bir çekiliş düzenlendiği hakkında duyurular yapılıyordu.

YouTube, hizmet şartlarını ihlal etmesinden dolayı canlı yayın videosunu kaldırdı.

Tim Cook ve Kripto Paralar

Öte yandan Apple CEO'su Tim Cook, geçen yılın Kasım ayında sürpriz bir şekilde kişisel yatırım portföyü için bir miktar kripto para satın aldığını açıklamıştı. Bununla birlikte, teknoloji devi Apple'ın kripto paralar için acil bir satın alım planının bulunmadığını da eklemişti.

Read Entire Article