Araştırma Şirketi Noktayı Koydu! Altcoin 12 Ay İçerisinde Bitcoin’in Yerini Alacak

2 years ago 93

Araştırma şirketi FSInsight, Cuma günü yayımladığı raporunda en büyük altcoin Ethereum'un (ETH) 12 ay içerisinde piyasa değeri bakımından en büyük kripto para Bitcoin'i (BTC) geçebileceğini iddia etti.

The Merge Güncellemesi

Araştırma şirketi FSInsight'ın yayımladığı rapora göre, Ether (ETH), önümüzdeki 12 ay içinde piyasa değeri bakımından Bitcoin'i (BTC) geçme şansına sahip çünkü Ethereum Blockchain'in iş kanıtı (Proof of Work) mekanizmasından hisse kanıtına (Proof of Stake) mekanizmasına geçmesi hem yeni ETH üretimini hem de ETH üzerindeki satış baskısını azaltacak.

Araştırma şirketi, yayımladığı raporda The Merge olarak bilinen güncellemenin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla mevcut arzın enflasyon oranının düşeceğini ve ETH madencilerinin satış baskısının sıfırlanacağını belirtiyor. CoinMarketCap'in verilerine göre yazım sırasında Bitcoin'in toplam piyasa değeri 460.2 milyar dolarda iken, Ethereum'un toplam piyasa değeri 230.7 milyar dolarda. Bu da araştırma şirketinin 12 içerisinde gerçekleşebileceğini iddia ettiği piyasa değeri bakımından ETH'nin BTC'yi geçebilmesi için en büyük altcoin'in piyasa değerinin iki kat artması gerektiği anlamına geliyor.

Raporda, PoS doğrulamasının Ethereum'un daha iyi ölçeklenmesine izin vereceğine dair yaygın yanılgılara da dikkat çekiliyor. Raporunda bunun yanlışlığına dikkat çeken FSInsight, Blockchain'in temel katmanındaki işlem ücretlerinin nispeten yüksek kalmaya devam edeceğini iddia ediyor. FSInsight'ın dijital varlık stratejisi başkanı Sean Farell raporda, PoW'dan PoS'a geçişteki asıl amacın ağın enerji tüketimini yüzde 99,9 oranında azaltmak ve daha fazla kullanıcının blok üretimine katkıda bulunmasına izin vermek olduğunu kaydetti.

Ethereum Blockchain'i için planlanan beş güncellemeden ilki olan The Merge güncellemesinin geçici olarak Eylül ayında (15 Eylül) gerçekleşmesi planlanıyor.

Satış Baskısı İhtimali

FSInsight, The Merge güncellemesinin başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından risk maruziyetlerini azaltmak isteyen yatırımcılardan bir miktar satış baskısı görebileceğinin kuvvetle muhtemel olmasına rağmen, ağın deflasyonist arzından kaynaklanan akıştaki dengesizliğin fiyat üzerinde inanılmaz derecede yapıcı olma potansiyeline sahip olduğunun altını çiziyor.

Şirkete göre Lido (LDO), Rocket Pool (RPL), Optimism (OP) ve Polygon (MATIC) gibi altcoin'ler The Merge güncellemesiyle birlikte en çekici altcoin'ler olarak öne çıkıyor.

Read Entire Article