Araştırmacı Analistten Altcoin için İddialı Analiz: Yüzde 100 Yükselebilir

2 years ago 94

Derinlemesine araştırmalarıyla tanınan ve yakından takip edilen anonim kripto para analisti ve trader'ı Guy, en güçlü Ethereum (ETH) rakibi olarak gösterilen Solana (SOL) için dikkat çeken bir analizde bulundu ve altcoin'in değerini ikiye katlayabileceğini öne sürdü.

"Değerini 2'ye Katlayabilir"

Guy olarak bilinen Coin Bureau'nun anonim sunucusu, son strateji oturumunda 2 milyondan fazla YouTube abonesine altcoin rallisinin devam etmesi durumunda Layer 1 protokolü Solana'nın (SOL) fiyatının iki katına çıkabileceğini düşündüğünü belirterek şunları kaydetti:

SOL'un fiyat hareketi de birkaç açıdan ilginç görünüyor. Ham fiyat hareketi açısından mevcut toparlanma rallisi devam edecek olursa SOL potansiyel olarak değerini 2 kat artırabilir. Ralli devam edecek olursa diğer büyük altcoin'lerden daha yüksek bir yüzde kazancı olacak. Bu yüzden FTX CEO'su Sam Bankman-Fried'in Solana'nın küçümsendiği yönündeki açıklamasında bir miktar haklılık payı var. Mevcut kripto para piyasası momentumu devam edecek olursa SOL'un ciddi bir ralli görebileceğini gösteren daha fazla kanıt var.

Guy, SOL'un ETH ticaret çifti karşısında da fiyat hareketlerini inceleyerek, Solana'nın yaklaşmakta olan Ethereum'un The Merge güncellemesi ile çakışabileceği bir dip ve voaltilite modelini izlediğini sonuca varıyor:

Haftalık SOL ve ETH grafiğine bir bakın. Bir şey fark ettiniz mi? İsterseniz bana deli deyin, ancak ETH'ye karşı bir ila üç haftalık bir ralli görmeden önce SOL'un her seferinde yaklaşık beş ila altı hafta boyunca ETH'ye göre değer kaybettiği bir model görüyorum. Altı hafta boyunca düşüş oldu ve The Merge'ye bir aydan kısa bir süre kaldı. ETH'ye karşı çok haftalık başka bir ralli görebiliriz. Bu arada ETH aynı anda BTC'ye göre ve umarım fiat olarak değer kazanır. Bu, bahsettiğim SOL için 2 kat yükseliş anlamına geliyor.

SOL, yazım sırasında 24 saatte 11,99 düşüşle 36,26 dolardan alınıp satılıyor. Şu anda bir SOL'un Ether karşılığı ise 0.02079 ETH'de.

The Merge ve Altcoin'ler

Analist, ayrıca 15 Eylül'de gelmesi planlanan Ethereum'un The Merge güncellemesiyle yaşanacak olan iş kanıtından (PoW) hisse kanıtı (PoS) konsensüs mekanizmasına geçişi de değerlendirdi. Guy'a göre güncellemede karşı karşıya kalınabilecek bir aksaklık veya düpedüz başarısızlık ihtimali Avalanche (AVAX) ve NEAR Protocol (NEAR) dahil olmak üzere diğer birçok ETH rakibine ilgi uyandırıyor:

Bazılarınız The Merge güncellemesi yaklaşırken Solana, Avalanche, Near Protocol ve diğer sözde Ethereum katillerinin toparlandığını fark etmiş olabilir. Bu bir tesadüf değil, çünkü The Merge ile ilgili bir şeylerin korkunç bir şekilde ters gitmesi durumunda portföylerini korumaya çalışan birçok trader ve yatırımcı var.

Read Entire Article