Arjantin’den Yeni Bir Adım! Çemberi Giderek Daraltıyorlar!

2 years ago 95

Arjantin, vergi suçlularıyla bağlantılı kripto cüzdanlar üzerine giderek bunları ele geçirmeye başladı. Arjantinli vergi kaçakçılarının başı, yerel vergi dairesi tarafından ele geçirilen kripto para cüzdanlarıyla  belada. Arjantin vergi dairesi, ülkedeki suçlu vergi mükellefleriyle bağlantılı 1000'den fazla kripto para cüzdanına el koydu.

Yerel medya kuruluşu iProUP'tan gelen bir rapora göre, Arjantin'deki mahkemeler, Arjantin Federal Kamu Gelir İdaresi'ne (AFIP) ödenmemiş borcu olan vatandaşlara ait 1.269 kripto para cüzdanına el konulmasına izin verdi.

Çember Daralıyor

AFIP, Mayıs ayında vergi mükelleflerine ait kripto para cüzdanlarının peşine düşme niyetinin sinyallerini verdi ve kripto para borsalarına ve ödeme hizmeti sağlayıcılarına, platformlarının kullanıcıları hakkında aylık raporlar sunmalarını emretti.

Kripto hizmetlerinden müşterilerin kimliğini doğrulaması ve kullanıcı hesaplarının yanı sıra gelir, gider ve aylık bakiyeler dahil olmak üzere ayrıntılı mali tabloların kayıtlarını tutması istendi.

AFIP, bu bilgileri vergi dairesine sağlayan bu firmalarla birlikte, son birkaç ay içinde suçlu vergi mükellefleriyle bağlantılı cüzdanlardaki varlıklara ambargo uygulayabildi.

Yapılan açıklamaya göre, AFIP'in mevcut standart işletim prosedürü tipik olarak banka hesaplarını ve diğer likit varlıkları ilk uğranılacak liman olarak borçları telafi etmek için hedefliyor. Devam eden açıklamaya göre, bir vergi mükellefi borcunu ödeyemezse veya banka hesabı yoksa, AFIP bireye ait diğer varlıklara el koymaya çalışacağı vurgulandı.

Hareket, Arjantinlilerin artan enflasyon, değer kaybeden bir peso ve genel ekonomik rahatsızlıkla mücadele etmek için bir araç olarak Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini benimsemeye devam etmesiyle geliyor. Uzmanlardan alınan verilere atıfta bulunan yakın tarihli bir Reuters raporu, Arjantin'in artan enflasyona karşı güvenli bir sığınak arayan vatandaşlar tarafından yönlendirilen diğer Güney Amerika ülkelerini gölgede bırakan kripto para biriminin benimsenmesinde bir artış gördüğünü belirtti.

Yönetimde Anlaşmazlık Var

Arjantin'in vergi dairesi, uyumlu olmayan vergi mükelleflerinin dijital varlıklarına odaklanırken, hükümeti ve merkez bankası kripto para birimlerinin benimsenmesi konusunda anlaşmazlık yaşıyor.

Başkan Alberto Fernandez, tıpkı Arjantin merkez bankası başkanı Miguel Pesce'nin endüstrinin yaklaşan düzenlemesini ve geleneksel finansal sistemle kesişimini ima ettiği gibi, Ağustos 2021'de kripto para birimlerinin enflasyonla mücadeleye yardımcı olma potansiyelini vurgulayarak manşetlerde kendine yer bulmuştu.

Read Entire Article