Ark Invest Analistinin Bitcoin (BTC) Yorumu: Kritik Dip Sinyali!

2 years ago 100

Kripto para biriminin fiyatında yaşanan yatay seyir devam ederken, yatırım devi ARK Investment Management’ın analistlerinden biri olan Yassine Elmandjra'ya kripto para piyasalarının amiral gemisi Bitcoin’in (BTC) fiyatlanması hakkında görüşlerini bildirdi. Popüler analist kripto para biriminde birden çok dip sinyali olduğunu öne sürdü. İşte Detaylar!

Hareketli Ortalama

Bitcoin’in grafiklerini ele alan Yassine Elmandjra, kripto para biriminin 200 haftalık hareketli ortalamasının (MA) kısa ve uzun vadeli maliyet fiyatının altında işlem gördüğünü belirtti. Ayrıca bu durum lider kripto para biriminin tarihinde yalnızca dördüncü kez gerçekleşti. Yasssine Elmandjra yaptığı açıklamalarında Bitcoin madencilerini de ele alarak şunları söyledi:

“Bitcoin ekosisteminde en önemli rollerden birini üstlenen madencilerin teslimiyeti önemli bir dip işaretçisidir. Günlük madenci gelirini, yıllık ortalamayla karşılaştıran bir ölçüm mekanizması olan Puell Multiple, son 3 yılın en düşük seviyesine geriledi."

Makroekonomik Koşullar

Bununla birlikte kıdemli analist, geçtiğimiz birkaç içerisinde lider kripto para birimi Bitcoin'de gerçekleşen net değer kayıplarının iki yılın en düşük seviyesine gerilediğini öne sürdü. Kıdemli analist Yassine Elmandjra, makroekonomik koşulları da inceleyerek Bitcoin’in geleceği hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Popüler analist açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Makroekonomik koşullar göz önünde bulundurulduğunda Bitcoin’in fiyat hareketinde yaşanılacak olumsuzluklar normal bir durum olarak görülüyor. Kredi temerrüt takasları (CDS) Eylül ayından bu yana iki katından fazla arttı. Bu durum getiri eğrisini düzleştiriyor. Piyasalarda yaşanılan bu denli durgunluklara rağmen, merkez bankası (FED) hala bir önlem almıyor. Ayrıca FED para politikalarındaki sıkılaşmaya devam ederse, Bitcoin gibi risk altındaki varlıklar zarar görmeye devam edebilir.”

Yazı kaleme alındığında kripto para piyasalarının amiral gemisi Bitcoin son 24 saatte %1.81 oranından fazla kazanç sağlayarak 20.564 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Read Entire Article