Arthur Hayes Açıkladı: Bu Gelişme Bitcoin’i 1 Milyon Dolara Çıkarabilir!

2 years ago 125

Piyasanın popüler isimlerinden olan Arthur Hayes, Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımların nasıl yeni bir para çağına yol açacağını açıklayan uzun bir yazı yazdı. Bu dönemde Hayes’a göre yatırımcılar sabit varlıklara yöneldikçe hem altın hem de Bitcoin değerinde artış görebilir.

“Yaptırımlar, Yeni Bir Çağ Açacak”

Eski Bitmex CEO’su ve 100x’in kurucu ortağı yazısında, Rusya’ya uygulanan son ekonomik yaptırımlardan bahsetti ve “destansı boyutlarda bir finansal kriz” olacağını dile getirdi. Ayrıca Hayes, Rus varlıklarının dondurulması ile finansal açıdan bir çağın sonunun geldiğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan Energy Canceled başlıklı yazı, Rusya’nın kara listeye alınmasının küresel ekonomi üzerinde nasıl ciddi sonuçlara yol açacağını açıklıyor. Hayes, 1971 petro/eurodolar sisteminin Rusya Merkez Bankası’nın itibari para rezervlerine el konulmasıyla öldüğünü söylüyor ve yeni bir para çağının oluştuğunu iddia ediyor.

Hayes’ın açıklamalarına göre bu yeni para çağının katılımcıları Bitcoin’i gerçekten sevecek ve bu benimsenme BTC fiyatının 1 milyon dolara ulaşmasını sağlayacak. Buna ek olarak Hayes yazısında, ABD hazine piyasasından, USD basımından ve daha pek çok şeyden bahsederek sistemin nasıl bozulduğuna dair uzun bir açıklamada da bulundu.

Buna ek olarak Hayes altının da 10.000 dolara ulaşacağını tahmin ediyor ve bu yeni finans çağında hem Bitcoin hem de altının kazanan olacağını savunuyor. Hayes’a göre dünya bu yeni düzene alıştıkça, sabit varlıklar genel olarak fayda sağlayacak.

Bitcoin’de Kısa Vadeli Beklentiler

Analistlere göre teknik sinyaller, Bitcoin 40.000 dolar seviyesinin üzerinde kaldığı için potansiyel bir Bitcoin boğa koşusu sinyalleri veriyor olabilir. Bununla birlikte Bitcoin ve genel piyasa için çalkantılı bir kaç ay yaşadık ve bu nedenle yaptırımların tam etkisi küresel ekonomiyi etkiledikçe işlerin nasıl değişeceği net olarak belli değil.

Her ne kadar belirsiz koşullar sebebiyle analistler farklı beklentilere sahip olsalar da içinde bulunduğumuz negatif ekonomik durumun Bitcoin için iyi olabileceği ifade ediliyor.

Read Entire Article