Aşama 3’e Geçen Altcoin’de Son Durum: Yatırımcıların Bilmesi Gerekenler

2 years ago 87

Oynadıkça kazan platformu Axie Infinity ekosistemine iki farklı token güç veriyor. Bunlar; ağın yerel token'ı AXS ve Axie Infinity oyununu oynayarak kazanılan oyun için token olan Smooth Love Potion (SLP). Her iki token'ın da ortak paydası, fiyatlarının son üç ayda düşmüş olması. Bu durum, "Büyüme Verileri"ne göre Axie Infinity'deki aktif oyuncuların sayısındaki düşüşten kaynaklanıyor.

AXS'de Son Durum

Axie Infinity, kripto paraların 2021'de büyük çıkışı sırasında ağ üzerinde günlük bazda yüksek gelirler kaydeden oyuncuların tutkusunu yeniden canlandırmaya çalıştı. 12 Ağustos'ta oyunun Aşama 3'e geçişini temsil eden Origin Sezon 0'ın piyasaya sürüldüğü duyurdu. Bu, 30 Haziran'da Aşama 2'ye geçiş olan Season Alfa'nın ardından geldi. Aşama 3 ile birlikte, oynadıkça kazan platformunun AXS ve SLP token'larını içeren oyun içi ve ekonomik güncellemeleri bir araya getirdi ancak bundan yedi gün sonra token'lardaki düşüş trendinin devam ettiği görülüyor.

12 Ağustos'ta Origin Season 0 duyurulduğunda AXS 18,6 dolardan işlem görüyordu. Son yedi gün içinde yüzde 21 oranında değer kaybeden oynadıkça kazan token'ı yazım sırasında 14,76 dolardan işlem görüyor. Token'ın işlem hacmi yazım sırasında yüzde 12 düşüşle 194 milyon dolar seviyesinde bulunuyor.

Son yedi gün içinde token'ın Göreceli Güç Endeksi (RSI) ve Para Akışı Endeksi (MFI), nötr bölgesi olan 50 seviyesini aşağı yönde kırdı ve aşırı satım bölgesine doğru ilerledi. Yazım sırasında artan satış baskısı ile RSI ve MFI sırasıyla 35 ve 34 seviyesinde bulunuyor. Bu göstergelerin hareketinde devam eden düşüş eğilimi, son birkaç gün içinde AXS fiyatındaki artan düşüşü yansıtıyor.

SLP Token'da Son Durum

Yeni Origin Season 0'ın getirdiği büyük ekonomik güncellemelerin çoğunluğu SLP token'la ilgili olmasına rağmen token'ın fiyatı son yedi gün içinde büyük oranda düştü. Token, son yedi günde yüzde 30 oranında değer kaybetti ve yazım sırasında 0,004216 dolardan işlem görüyor. Buna ek olarak, zincir üstü (on-chain) analitik şirketi Santiment'ın sağladığı verilere göre ağdaki ticaret hacmi de aynı dönemde yüzde 75 düştü. Günlük grafiğe bakıldığında token'ın Mayıs ayı seviyelerinde işlem gördüğü görülüyor. RSI da 39 seviyesinde düşüş trendinde ve bu da son birkaç gün içinde alım baskısında bir düşüş olduğunu işaret ediyor.

İlginç bir şekilde, token'ların fiyatındaki düşüşe rağmen, Aşama 3'e geçişinden bu yana Axie Infinity ekosistemi kullanıcı ilgisinde bir miktar artış olduğu görülüyor. DappRadar'ın sağladığı verilerine göre ağdaki kullanıcıların sayısı yüzde 57,5 artarken, ağdaki toplam işlem sayısı da yüzde 37,54 arttı. Bu da kripto para piyasalarındaki olası bir toparlanmanın doğrudan doğruya AXS ve SLP token'ına normalin üzerinde olumlu yansıyacağı anlamına geliyor oalbilir.

Read Entire Article