Asla Yanılmadılar! Analitik Şirketi 2 Kritik Veri Paylaştı: Bitcoin Buraya Gidecek!

1 year ago 67

Bitcoin (BTC) sürpriz rallisi ile heyecan yaratırken, önde gelen 2 metrik BTC'nin bir sonraki adımına dair somut ipuçları veriyor.

Açık Pozisyon ve Kaldıraç: Bitcoin, Yoluna Devam Edecek!

Bazı analistler mevcut Bitcoin rallisinin çok hızlı olduğundan ve çok yakında sona ereceğinden emin. Bununla birlikte, önde gelen analitik şirketi CryptoQuant analistleri, boğalar için en az iki güvenilir göstergenin harika göründüğünü söylüyor. Rapora göre, Bitcoin rallisi, açık pozisyon ve tahmini kaldıraç hala düşük seviyelerde olduğu için devam edebilir. CryptoQuant ekibinden Dan Lim son analizinde, Bitcoin'in gerisinde kalan iki göstergeye dikkat çekiyor. Bitcoin, FTX krizinin neden olduğu çöküş aşamasından çoktan kurtulmuş olsa da, her iki ölçüm de hala birkaç ayın en düşük seviyelerine yakın. Birincisi, toplu açık pozisyon, yani doğrulanmış kripto para ticaret platformlarındaki tüm açık türev pozisyonlarının ABD Doları cinsinden değeri. Bu metrik, türev piyasasındaki aktiviteyi yansıtır. Toplu açık pozisyon, Aralık ayı ortasında dibe vurdu ve hala zayıf bir  toparlanmanın ortasında.

Rapora göre, ayrıca trader'ların pozisyonları için seçtikleri kaldıraç oranları türevlerinin bir göstergesi olan Tahmini Kaldıraç Oranı geçen hafta dip yaptı ve hala Aralık 2022 seviyelerine geri dönemedi. Bu nedenle, analist Bitcoin boğaları için en büyük rallinin henüz gelmediğini düşünüyor. Bu arada, Bitcoin'  "Korku ve Açgözlülük" endeksi, Nisan 2022'nin başından bu yana ilk kez 50/100'ün ("Nötr") üzerine sıçradı. Bitcoin dün 23.330 dolara kadar yükseldi. BTC, 19 Ağustos 2022'den beri görülmemiş seviyelere çıkarken, beş ayın en yüksek seviyelerine tırmandı. İki aydan kısa bir süre içinde Bitcoin  neredeyse %50 arttı. Ancak yine de BTC, 10 Kasım 2021'de kaydedilen tüm zamanların en yüksek seviyesinin %66 altında işlem görüyor. Son 24 saatte Bitcoin (BTC) fiyatı % 1 değer kazanarak an itibariyle 22.887 dolardan işlem görüyor.

Yeniden!

Kısa bir süre önce, birçok kişi Bitcoin’i enflasyona karşı bir tür koruma aracı olarak görüyordu. Örneğin, Bitcoin Kasım 2021’de 69.000 dolar ile zirveye ulaştığında, birçok analist 100.000 doların kaçınılmaz olduğunu iddia ediyordu. Enflasyonun son 40 yılın zirvesine çıkmasıyla, Bitcoin de sert bir şekilde çakıldı.  Uzmanlara göre makro ortam yeniden normalleştiğinde hisse senetleri ve Bitcoin değer kazanmaya devam edecek.

Read Entire Article