Astar Coin Nedir?

2 years ago 131

Astar Network, Polkadot üzerinde Ethereum, WebAssembly ve ZK Rollups gibi katman 2 çözümlerini destekleyen bir dApp merkezi. Astar, birden fazla blok zinciri ve sanal makineyi destekleyecek çok zincirli bir akıllı sözleşme platformu olmayı hedefliyor.

Astar (ASTR) Nedir?

Yapılan açıklamalara göre Polkadot Relay Chain akıllı sözleşmeleri desteklemez. Bu nedenle, ekosistemini Polkadot ekosisteminde inşa etmek isteyen tüm geliştiriciler için bunu sağlayan bir parachaine sahip olmak önemlidir. Astar, EVM’yi destekleyerek ve EVM ile WASM akıllı sözleşmelerinin bir arada bulunabileceği ve birbirleriyle iletişim kurabileceği bir parachain oluşturarak tüm geliştiriciler için en iyi çözümü sağlamak için tasarlandığını ifade ediyor.

Bunun yanında Astar Network, Web3.0 için ölçeklenebilir ve birlikte çalışabilir bir altyapı tasarlıyor. Astar Network, Parity’nin Substrate çerçevesi ile oluşturulduğundan, aynı zamanda ölçeklenebilir bir akıllı sözleşme platformu olarak da işlev gören gelecekteki bir Polkadot parachain olabilir. Polkadot Relaychain, tasarımı gereği akıllı sözleşmeleri desteklemez. Bu, Astar’a bu boşluğu doldurma fırsatı verir. Ölçeklenebilirlik, açıkçası dApp geliştiricilerinin sahip olduğu en önemli taleplerden biridir. İdeal olarak, geliştiriciler, ölçeklenebilirliğini düşünmek zorunda kalmadan Astar Ağı üzerinde herhangi bir uygulama oluşturabilir.

Astar Network’ün misyonu, web’in yeni formunu tanımlayan ve gerçekleştiren, ölçeklenebilir, birlikte çalışabilir ve merkezi olmayan bir uygulama platformu sağlamaktır: Web3.0.

Öte yandan ölçeklenebilirlik, tüm blok zincirleri için en büyük zorluk olarak görülüyor. Blockchain teknolojisinin yaygın olarak benimsenmesini sağlamak için daha yüksek performans gerekli. Ölçeklenebilirlik, Astar Network’ün de optimize etmeye çalıştığı kritik bir konu.

Bunlara ek olarak ASTR token, oylama ve referandum gibi yönetişim faaliyetlerini kolaylaştırmak için kullanılıyor. Ayrıca ASTR token sahipleri, ASTR token’larını ağda olduğu kadar dApp’te de stake edebilirler. Bunu yaparak, staker ASTR token’ları kazanabilir.

ASTR Coin Yorum

Ölçeklenebilirlik kripto para dünyasında gerçekten önemli bir konu ve bu sebeple Astar Network’e olan talebin yüksek olduğu düşünülüyor. Ancak ASTR fiyatında yaşanan son düşüş yatırımcıların biraz daha temkinli davranmasını sağlıyor olabilir.

CoinMarketCap verilerine göre Astar Coin, 479,511,421 dolar ile piyasa hacmi bakımından 223. sırada kendisine yer buluyor. Bunun yanında yazının yayına hazırlandığı sırada 14 dolardan işlem gören Astar Coin’in 24 saatlik işlem hacminin 64,203,564 USD olduğu görülüyor. Ayrıca Astar Coin, 26 Ocak 2022’de 0,0825 dolar ile dip seviyeyi görürken 10 Nisan 2022’de de 0,33 dolar ile tüm zamanlar rekorunu kırdı.

Bunlara ek olarak şu anda dolaşımda 3,31 milyar  Astar bulunuyor ve Astar Coin toplam arzının 7,000,000,000 Astar olacağı ifade ediliyor.

ASTR Coin Nasıl Alınır?

ASTR Coin, işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para alım satım platformu Binance aracılığı ile hızlı ve güvenli bir şekilde satın alınabilir.

ASTR Coin satın almak için öncelikle Binance’e üye olmak ve ardından itibari para göndermek gerekiyor. Türk Lirası ya da dolar gibi bir itibari para gönderiminin yapılmasının ardından ASTR Coin’in işlem gördüğü Bitcoin (BTC), BUSD, Ethereum (ETH) ve Tether (USDT) ASTR işlem çiftinde alım işlemi gerçekleştirilebilir.

Bunlara ek olarak Binance’de sadece piyasa değerinden değil daha düşük değerden de satın alma emri vererek kullanıcılar istedikleri fiyattan satın alma işlemlerini gerçekleştirebilir. Bunun için Limit sekmesini kullanmanız ve almak istediğiniz miktar ile almak istediğiniz fiyatı girmeniz yeterli olacaktır.

Read Entire Article