Automata, Web 3.0 uygulamalarına ve işletmelere önce gizlilik, yüksek güvence ve sorunsuz işlemlerle güç veren yüksek performanslı bir bilgi işlem protokolüdür. Misyonu, kusursuz bir Web 3.0 deneyimi vizyonunu gerçekleştirmek için gerekli olan işlevsellikleri ve altyapıyı sağlamaktır.
Automata (ATA) Nedir?
Yapılan açıklamalara göre Automata'nın ürünleri şunları içeriyor:
- Gizlilik öncelikli zincirler arası hizmet düzlemi: Automata, kullanıcıların verilerini kontrol etmelerine izin veren çeşitli blok zincirleri için gizlilik hizmetleri sunar.
- Korumalı ve tarafsız bilgi işlem düzlemi: Automata'daki hesaplamanın gizlilik derecesi, AWS gibi merkezi web hizmetlerinden daha güçlü olabilir.
- Elastik ve ölçeklenebilir kontrol düzlemi: Bir grup paylaştırma node’u tarafından çalıştırılır ve protokolün katılımcıları arasındaki etkileşimleri yönetir.
- Defter düzlemi: Automata, birden fazla blok zinciri için veri işlem yapmak ve kararlaştırılan veri kümesi üzerinde atomik ve gizliliği koruyan bir şekilde işbirliği yapmak için arayüzler sağlar.
Automata Network, gizlilik ara yazılımı önerisiyle DeFi ve Web3 için go-to privacy hizmeti olarak tanınmayı hedefliyor. Mevcut blok zinciri altyapısıyla sezgisel ve sorunsuz bir şekilde entegre olan gizlilik odaklı çözümler sunarak pazardaki bir boşluğu doldurmayı hedefliyor. Uygulamaları Web3 amaçları için oluşturuldu ve anonim oylama, madenci çıkarılabilir değer (MEV) minimizasyonu ve do-not-track indeksleme içerir. Bunlar, kullanıcıların güvenli bir şekilde işlem yapmalarına, kimliklerinin kontrolünü yeniden kazanmalarına ve açık kaynak kodu ve API'lerle geliştiricilere daha iyi yapı taşları sunmalarına olanak tanır.
Anonim oylama hizmetine Witness denir ve sonuçlara dayalı olarak düşük maliyetli, zincir dışı oylama, zincir üzerinde yürütme ve protokolün gereksinimlerine göre özelden genele değişen farklı gizlilik seviyeleri sunar. Çözüm, Ethereum, Binance Smart Chain ve diğer Substrate tabanlı EVM uyumlu zincirleri destekler. Bu işlevlerin her biri, örneğin bir proje Witness’ı zincir üzerinde yürütme olmadan bir sinyal aracı olarak kullanmak isterse, bağımsız olarak veya birlikte kullanılabilir.
Conveyor, Automata'nın zincirden bağımsız ve Uniswap gibi DEX'lerle sorunsuz çalışan MEV minimizasyon çözümüdür. İşlemleri belirli bir sırayla alır ve çıkarır, böylece işlem yeniden sıralama kaosunu ortadan kaldıran önden çalışan serbest bir bölge oluşturur. Özellikler gas fee olmadan işlem, önden çalıştırma, emirde gizlilik ve diğer DEX'lerle entegrasyon içerir.
ATA Coin Yorum
ATA, Binance Akıllı Zincirinde BEP-20 ve ERC-20 tokenı olarak karşımıza çıkıyor. Gizlilik son zamanlarda ön planda olduğu için yatırımcıların ATA coin’e ilgi gösterdikleri ifade edilebilir. Yine de ATA nispeten yeni bir proje olduğu için yatırımcıların temkinli olduğunu belitmekte de fayda var.
CoinMarketCap verilerine göre Automata Coin, 34,150,717 dolar ile piyasa hacmi bakımından 492. sırada kendisine yer buluyor. Bunun yanında yazının yayına hazırlandığı sırada 0,19 dolardan işlem gören Automata Coin’in 24 saatlik işlem hacminin 5,962,647 USD olduğu görülüyor. Ayrıca Automata Coin, 12 Mayıs 2022’de 0,12 dolar ile dip seviyeyi görürken 7 Temmuz 2021’de de 2,55 dolar ile tüm zamanlar rekorunu kırdı.
ATA Coin Nasıl Alınır?
ATA Coin, işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para alım satım platformu Binance aracılığı ile hızlı ve güvenli bir şekilde satın alınabilir.
ATA Coin satın almak için öncelikle Binance’e üye olmak ve ardından itibari para göndermek gerekiyor. Türk Lirası ya da dolar gibi bir itibari para gönderiminin yapılmasının ardından ATA Coin’in işlem gördüğü Binance Coin (BNB), Tether (USDT), BUSD ve Bitcoin (BTC) ATA işlem çiftinde alım işlemi gerçekleştirilebilir.
Bunlara ek olarak Binance’de sadece piyasa değerinden değil daha düşük değerden de satın alma emri vererek kullanıcılar istedikleri fiyattan satın alma işlemlerini gerçekleştirebilir. Bunun için Limit sekmesini kullanmanız ve almak istediğiniz miktar ile almak istediğiniz fiyatı girmeniz yeterli olacaktır.