Avalanche (AVAX) Almak İçin Doğru Zaman Mı? Altcoinler Yükselir Mi?

2 years ago 86

Kripto para piyasaları açıklanan TÜFE verisinin ardından Bitcoin dikine bir düşüş yaşadığı için yeniden kırmızıya döndü. Altcoinler kazanımlarının nerdeyse tamamını geri verdi. Peki popüler Ethereum katili Avalanche’ın AVAX’ını almak için doğru zaman mı? Kripto para yatırımcıları hangi seviyeleri izlemeli? Güncel görünüm ve beklentilere dair detaylar haberimizde.

Altcoinler Yükselir Mi?

Önceki işlem günü hem hisse senetleri hem de kripto için tam bir faciaydı. Bitcoin %12 düşerken S&P 500 de %4.3 düşüş. Nasdaq için kayıplar çoktan %5’i aşmıştı. Borsanın bile %5 kayıplar yaşadığı bir gün kripto paralar için kolay geçmeyecekti ve öyle de oldu. Yüksek gelen enflasyon verisi Fed’in 75bp’dan daha büyük bir adım atma ihtimalini akıllara getirdi. Nitekim CME FedWatch Tool yazı hazırlandığı sırada bize 100bp faiz artışı için %32 ihtimal veriyor.

Hisse senedi ve kripto para piyasaları bir süredir 75bp faiz artışını fiyatlıyordu. Birkaç hafta önce Powell tarafından yapılan konuşma, erken gevşeme ihtimalini ortadan kaldırdı ve Bitcoin fiyatı 25.200 dolarlı seviyelerden 18.800 dolar bölgesine kadar indi. Elbette kripto paraların geri kalanı da onu izledi. Son yaşanan toparlanma ise enflasyon verisine takıldı. Capo gibi popüler analistler bu bölgeden 23.000 dolara kadar yeniden toparlanma beklese de piyasanın genel olarak yönü kararsız. Yarın gerçekleşecek Merge, piyasadaki olumsuz havayı dağıtmazsa 21-22 Eylül toplantısına kadar bu düşüşleri yaşamaya devam edebiliriz.

Avalanche (AVAX) Alınır Mı?

Avalanche (AVAX), son saatlerde önemli bir satış baskısı ile karşı karşıya kaldı. Birkaç gün önce konsolidasyon bölgesi olan 20,5 dolarlık alan, bir saatlik grafikte hiç gözle görülür bir tepki vermedi. AVAX hemen çöktü ve olumlu bir tepki bulması için 18,72 dolar seviyesine düşmesi gerekiyordu. Yazı hazırlandığı sırada fiyat 18,72 dolardan sıçramasına devam ediyor. İlerleyen saatlerde 19,4 ile 19,5 dolar aralığında AVAX bir dirençle karşılaşabilir.

Stokastik RSI tek başına düşük bir başarı oranına sahip olsa da, düşüş eğilimindeki RSI ile 19,5 dolarlık direncin birleşmesi, ilerleyen saatlerde AVAX’ın daha fazla kayıp görebileceğine işaret ediyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article