AVAX Ağı Yetkilisinden Kritik Açıklama: Ethereum’un Rakibi Biziz! Bakın Neden Bunu Söyledi?

1 year ago 63

Ülkemizde de bir çok yatırımcısı bulunan Avalanche (AVAX) geçmişte yaşadığı büyük fiyat düşüşüne rağmen istikrarlı gelişimini sürdürüyormuş gibi görünüyor. Bu doğrultuda yenilikler tanıtılmaya devam ediliyor.

AVAX'tan Geliştirme Müjdeleri

Avalanche (AVAX), katman-1 blockchain'in Cortina yükseltmesi test ağında yayına girerken, finans kurumları için özel olarak tasarlanmış yeni bir alt ağ paketini tanıtıyor. Avalanche'ın yaratıcısı Ava Labs yaptığı açıklamada, finans firmalarının araştırma ve geliştirme amaçlarının yanı sıra üretime hazır kullanım durumları için kullanabilecekleri blok zinciri dağıtımı ve özelleştirmeleri için bir araçlar ağı olan Evergreen alt ağının lansmanını duyurdu.

Evergreen alt ağı, Avalanche'ın yerel iletişim protokolü Avalanche Warp Messaging'i (AWM) kullanarak farklı alt ağlardaki blok zincirlerinin üçüncü taraf bir aracı olmadan birbirleriyle iletişim kurmasını sağlıyor ve özel zincirlerde faaliyet gösteren kurumlara genel ağ yetenekleri kazandırıyor.

Ava Labs Kurumlar ve Sermaye Piyasaları İş Geliştirme Direktörü Morgan Krupetsky şöyle bir açıklama yaptı:

Şimdiye kadar, finans kuruluşlarının kurumsal blok zinciri uygulamaları, diğer şeylerin yanı sıra, likiditeyi ve birlikte çalışabilirliği girişimden girişime kısıtlayan duvarlarla çevrili bir bahçe yaklaşımı nedeniyle engellendi. Avalanche ağı nihayetinde kamusal ve özel blok zincirlerinin güçlü yönlerinin mükemmel bir sentezini sunuyor ve bu nedenle Avalanche Evergreen'i piyasaya sürdüğümüz için çok heyecanlıyız.

Avalanche ayrıca Perşembe günü en son Cortina yükseltmesini de kullanıma sundu. Ethereum'a (ETH) meydan okuyan Avalanche'ın (AVAX) teknik ekibi , AvalancheGo'nun bu güncellenmiş sürümünün X zincirini AVM ile uyumlu hale getirdiğini ve borsaların varsayılan varlık blok zincirini daha kolay desteklemesine olanak sağlayacağını söylüyor.

Bu, Avalanche Warp Messaging'in (AWM) X-Chain üzerindeki entegrasyonunun engelini kaldırıyor ve borsaların Elastic Subnets'te kullanılan staking tokenlerinin çoğunu içerecek olan X-Chain'i desteklemesini çok daha kolay hale getiriyor.

AVAX Fiyatı Son Durum

AVAX geçmişe de bakıldığında büyük yükselişlere ve düşüşlere ev sahipliği yaptı. 2021 yılının kasım ayında 134 dolara kadar yükselen fiyat daha sonrasında genel kripto para piyasasının çöküşünün de etkisiyle kademeli bir düşüş yaşadı.

2023 yılının Nisan ayına geldiğimizde ise küçük rallilere ev sahipliği yapmış olmasına rağmen 18 dolar seviyelerinde işlem görmeye devam ediyor. Genel piyasa iyileşmesinin gerçekleşen güncellemeler ve geliştirmelerin de etkisiyle fiyatı olumlu yönde etkileyebileceği ihtimalini her zaman göz önünde bulundurmakta fayda olacağını yatırımcıların akıllarında bulundurması gerekiyor. Olası bir piyasa çöküşünün de fiyatı geriye götürebileceğini unutmamak gerekiyor.

Read Entire Article