AVAX Kaç TL? AVAX Yıl Sonu Hedefleri Hangi Seviyede?

2 years ago 105

Uzun bir aranın ardından son günlerde kripto para birimlerinde yeniden yeşil rengi görmeye başladık. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 21.000 dolar üzerine yükselirken altcoin’lerde de gözle görülür artışlar yaşanıyor. Peki, piyasada Türk yatırımcının da büyük ilgi gösterdiği Valanche’de (AVAX) son durum ne?

Avalanche (AVAX)

5,9 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük 15. kripto para konumunda bulunana Avalanche, yazının kaleme alındığı sırada 21 dolardan işlem görüyor. Son 24 saat içinde %10 oranında artış yaşayan kripto para biriminin son 1 hafta içinde %40 oranında yükselmiş olması ise dikkatleri çekiyor. Ancak AVAX hala 1 ay önceki fiyatının %13 oranında altında seyrediyor.

Öte yandan elde edilen verilere göre AVAX yazının kaleme alındığı sırada 357 Türk Lirası üzerinde işlem görüyor.

AVAX yaşanan düşüşler sırasında 13 dolar ile dip seviyeyi gördü ve sonrasında tüm piyasa ile birlikte bir toparlanma başladı. Analistlere göre 21 dolar şu anda önemli bir seviye ve bir sonraki direnç seviyesi 25 dolar bandında görülebilir. 25 doların kırılımı ise 28 dolar ve 30 doların test edilmesini beraberinde getirebilir.

Bununla birlikte her ne kadar henüz yıl sonu hedefleri ile ilgili tahminlerde bulunmak çok doğru olmasa da analistler Ekim - Kasım aylarında genel kripto para piyasasında bir yükseliş beklediklerini ifade ediyor. Bu dönemde AVAX’ın 80 dolarlık güçlü dirence kadar yükselebileceği ifade ediliyor. Ancak beklenen yükseliş tüm kripto para ekosisteminde gelmezse AVAX’ın bu seviyeleri görmesi biraz daha zaman alabilir.

Avalanche Nedir?

Açık kaynaklı bir platform olan Avalanche’da kullanıcılar, merkezsiz finans uygulamaları ve kurumsal Blockchain’ler ile birlikte çalışabilir, ölçeklenebilir uygulamalar oluşturabiliyor. Ayrıca Avalanche, işlemleri bir saniyenin altında onaylayabilen, Ethereum geliştirme araç setinin tamamını destekleyen ve milyonlarca bağımsız doğrulayıcının tam blok üreticisi olarak katılmasına olanak tanıyan ilk akıllı sözleşmeler platformu olduğunu ifade ediyor.

AVAX ise Avalanche platformunun yerel kripto para birimi ve projenin başında bir Türk bulunduğu için özellikleri dikkatleri çekiyor.

Read Entire Article