Avrupa Birliği Yeni Kripto Para Kurallarını Onayladı!

2 years ago 87

Bir süredir kripto paralarla ilgili yeni kurallar üzerinde çalışan Avrupa Birliği, yeni kuralları açıkladı. ABD ve AB’nin kripto paralar konusunda takındığı tavır son derece önemli. Dünyanın geri kalanını da büyük ölçüde etkileyecek bu regülasyonlar ülkemizdeki çalışmaların nasıl şekilleneceği hakkında bize bilgi veriyor. Peki AB’nin yeni kripto para kuralları neleri kapsıyor?

AB Kripto Para Kuralları

Avrupa Birliği, kripto para endüstrisinin yasanın mahremiyete ve yeniliğe zarar verdiği konusundaki endişelerine rağmen, çarşamba günü kripto para işlemleri için önemli kara para aklama karşıtı kurallar üzerinde anlaştı. AB milletvekilleri ve hükümet temsilcileri, Avrupa Komisyonu tarafından Temmuz 2021'de sunulan tasarı üzerinde siyasi bir anlaşma yapmak için son üç aydır bir araya geliyor. Toplantıdan ayrılan ve isminin açıklanmasını istemeyen iki kaynak, bir saatten fazla süren görüşmelerin ardından mevzuat üzerinde bir anlaşmaya varıldığını söyledi.

Mart ayında milletvekilleri, yasanın kapsamını, lisanslı bir kripto borsası gibi düzenlenmiş bir hizmet sağlayıcı tarafından yönetilmeyen, barındırılmayan dijital cüzdanlarla yapılan işlemleri içerecek şekilde önemli ölçüde genişletmişti. Aynı zamanda işlem ayrıntılarının ne olursa olsun yetkililere bildirilmesini istediklerini söyledi.

Merkezi borsalardan barındırılmayan cüzdanlara yapılan transferlerin potansiyel şüpheli işlem olarak algılanması AB vatandaşlarını rahatsız ediyor.

Avrupa Birliği ve Kripto Paralar

Hem Avrupa Parlamentosu hem de AB Konseyi (27 üye devleti bir araya getirerek toplu yasama kararları almak üzere bir araya getiren) için kabul edilebilir bir dizi kural bulmak için Brüksel'de yasayla ilgili son aşama görüşmeleri yapılıyordu. Konseye şu anda Fransa başkanlık ediyor. Nihai yasanın alacağı temel politika çizgilerini belirleyen anlaşmanın hala yasama metnine çevrilmesi ve AB'nin Resmi Gazetesinde yayınlanması gerekiyor.

Son hali yayınlandıktan sonra ilgili düzenlemenin detaylı kapsamını herkes öğrenecek. Birçok ülke, gizlilik odaklı kripto paraların ve DeFi için kullanılan barındırılmayan cüzdanların kara para aklama konusunda büyük riskler barındırdığını düşünüyor. Ülkemizde ise henüz regülasyonlar için çalışmalar devam ediyor. Resmi olarak yayınlanmış bir taslak veya yol haritası ise bulunmuyor.

Read Entire Article