Avrupa Birliğinden Kripto Para Düzenleme Adımı! Kısıtlama Sesleri Yükseliyor!

2 years ago 95
Okuma Süresi: 2 Dakika

Kripto paraların kesinlikle bir imaj sorunu var ve bunu çözmek gerçekten zaman alacak. Terra UST birçok kazanımı silebilir. Avrupa Birliği’ne yapılan topluluk baskısı onu bazı yasaklardan caydırdı. Kripto paraların fidye yazılımlarında yoğun olarak kullanımından doğan kirli imajını toparlamak zaman alıyor. Ancak yeniden düzeltilen imajı bozmak sadece birkaç günlük iş. Terra UST bunu başarmış olabilir.

Kripto Paralara Yasak Önerisi

Hollandalı üst düzey bir mali düzenleyici, geçtiğimiz günlerde kripto türev yatırımlarının sınırlandırılması gerektiğini söyledi. Yorumlar, Hollandalı denetçilerin henüz yetkileri olmasa bile, düzenli bireysel müşterileri için kripto paralara dayalı seçeneklere ve vadeli işlemlere erişimi yasaklamak için İngiltere’ye katılmak istediklerini gösteriyor.

Hollanda Finansal Piyasalar Kurumu (AFM) Sermaye Piyasaları ve Şeffaflık Denetimi Başkanı Paul-Willem van Gerwen, şunları söyledi;

“Kripto türevlerindeki yatırımın kurumsallarla sınırlandırılması gerektiğini savunuyorum”.

Aynı zamanda şeffaf olmayan, manipülasyona ve diğer suç faaliyetlerine eğilimli piyasaların risklerine değindi. Tüm bunlara ek olarak Fransa Merkez Bankası Başkanı, kripto para düzenlemesinin Almanya’da yapılacak G7 ekonomi bakanları toplantısında tartışılacağını söyledi.

Kripto Paraların İmajı

Van Gerwen, Birleşik Krallık Mali Davranış Otoritesi tarafından 2020’de halihazırda uygulanmış olan ve yatırımı profesyonel finansörlerle etkin bir şekilde sınırlayan kısıtlamalara atıfta bulunarak, Hollanda’da “henüz bunu yapmadık” dedi. Amsterdam, birçok türde finansal yatırım için bir merkezdir.

AFM, yüksek kaldıraçlı ürünler gibi daha geleneksel finansal araçlarda bireysel yatırıma ilişkin kısıtlamalar önerdi. Bir AFM sözcüsü verdiği demeçte, AFM’nin kripto pazarları üzerinde benzer yetkilere sahip olmadığını, ancak Kripto Varlıklar Yönetmeliğinde (MiCA) “Piyasalar” olarak bilinen bir AB yasası yürürlüğe girdiğinde bunları elde edebileceğini söyledi.

Peki bugünlerde neden itirazların sesi yükseliyor? Elbette LUNA enkazı sebebiyle, çok sayıda yatırımcı kaldıraçlı işlemlerde tüm parasını kaybetti. Günlükte kayıplar milyar dolara ulaştı. Piyasaların düşüşünden kaynaklı kayıplar ise yüz milyarlarca doları aştı. LUNA, kaldıraçlı işlemlerinin geçtiğimiz hafta adeta bir kumara dönüştüğünü de unutmamamız gerekiyor. Fidye yazılımlarıyla anılan kripto paraların son olaylar sonrasında kumar ile aynı kefeye konulmaya başlanması yeni bir imaj krizini de doğuruyor.

Read Entire Article