Avrupa Merkez Bankası’ndan Tartışma Yaratacak Bitcoin Raporu!

2 years ago 98
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Kripto Paraları Topa Tuttu! İşte Yapılan Açıklamalar

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Kripto Paraları Topa Tuttu! İşte Yapılan Açıklamalar

 Avrupa Merkez Bankası (ECB), Merkez Bankası Dijital Para Birimlerinin (CBDC'ler) uluslararası havaleler için en iyi çözüm olabileceğini belirten yeni bir rapor yayınladı.

Banka, Bitcoin'i Yerden Yere Vurdu!

Rapor, CBDC'lerin Bitcoin (BTC) ve stablecoin'ler gibi benzer ödeme yöntemlerinden daha iyi performans gösterdiğini belirtti. ECB raporu ayrıca, CBDC'lere en büyük rakip olarak nitelendirilen Bitcoin'in pahalı, işlevsiz olduğunu ve güvenilir olmadığını iddia etti. Rapora göre, CBDC ödemelerde daha hızlı ve ucuz bir alternatif sunacak. Raporda CBDC'lerin “anında, evrensel, ucuz ve güvenli bir ödeme sağlayan bir sistem sunduğunu bu yüzden gerekli oldukları vurgulandı.

Bu yılın Mart ayı itibarıyla, dünya genelinde havalelerin ortalama maliyeti yüzde 6,09'du. Bir işlemin maliyetinin yüzde 20'ye çıkabileceği bazı havaleler var. Bu nedenle, rapor en güvenilir bulguları ortaya çıkarmak için çeşitli seçenekleri karşılaştırdı. Çalışma, Bitcoin'in sistem olarak birçok kusuru olduğunu keşfetti. Rapora göre, çalışma kanıtı mekanizması, bunların başından geliyor. Bu nedenle rapor, Bitcoin'in büyük ölçüde işlevsiz olduğunu, fiyatının istikrarsız olduğunu ve bu tür bir ödeme için pratik olmadığını söyledi. Ayrıca rapor, BTC'yi dolandırıcık faaliyetlerinde finansal işlemler için favori yöntem olarak sınıflandırır. Bu nedenle rapor, Bitcoin'in ülkeler arası havaleler için iyi bir çözüm olamayacağı sonucuna vardı.  59 sayfalık rapor tavsiyesinde, CBDC'nin sınır ötesi ödemeler için en iyi seçenek olduğu vurgulandı. Ancak, bu dijital varlıkların Avrupa merkez bankası gibi merkez bankalarının denetimi altında olmaları gerekir.

G20: CBCD ve Sınır Ötesi Ödemeler

İki yıl önceki toplantılarından birinin ardından, işlevsel bir sınır ötesi ödeme sistemi, G20'nin birinci önceliği haline geldi. G20, o zamandan beri, bankanın finansal istikrar kurulu, ödemeler ve piyasa altyapıları (CPM) komitesi ile birlikte çalışıyor. Komitenin ilk misyonu, mevcut sistemi çevreleyen sorunları keşfetmekti. Ardından, bu sorunları çözen bir plan geliştirmek. FSB tarafından 2021 yılında yapılan bir analiz, sınır ötesi ödemelerin uluslararası ticaret ve ekonomik operasyonların temel taşı olduğunu belirtiyor. Ancak, uzun süredir sınır ötesi ödemelerde sorun yaratan dört faktör var.

Bu faktörler yetersiz şeffaflık, yüksek maliyetler, sınırlı erişim ve düşük hız. Analiz, geleneksel bankacılık sisteminin bu sorunların önde gelen nedeni olduğunu keşfetti. Geleneksel bankacılık sisteminde sınır ötesi ödemelere zarar veren yüksek maliyetler devam ediyor.

Read Entire Article