Avrupa’nın İlk Spot Bitcoin ETF’i Temmuz’da Geliyor!

2 years ago 93

Dijital varlık yöneticisi Jacobi Asset Management, Temmuz ayında kendi spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başlatmaya hazırlanıyor.

Avrupa'nın İlk Bitcoin Borsa Yatırım Fonu

Jacobi Asset Management, bugün yaptığı açıklamada, Amsterdam'ın Euronext borsasında borsasında Avrupa'nın ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) işlemlere açılacağını duyurdu. Dijital varlık yöneticisi, spot Bitcoin ETF'inin yüksek volatilitesine rağmen en büyük kripto paranın cazibesinin bir işareti olarak hareket edeceği görüşünde.

Jacobi Asset Management, Jacobi Bitcoin ETF'inin Temmuz ayında Euronext Amsterdam'da 'BCOIN' sembolü altında işlem görmeye başlayacağını belirtti. Eski Goldman Sachs bankacısı olan Jacobi CEO'su Jamie Khurshid, ETF'e ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Jacobi Bitcoin ETF'i, yatırımcıların bu heyecan verici varlık sınıfının temel performansına köklü ve güvenilir bir yatırım yapısı aracılığıyla erişmelerini sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Bitcoin'de Son Durum

Yazım sırasında 19 bin 410 dolardan işlem gören Bitcoin, bu ayın başında 2020'nin Aralık ayından bu yana ilk kez 20 bin doların altına düşerek 17 bin 592 dolara kadar geriledi. En büyük kripto para Bitcoin, 2021'in Kasım ayında 69 bin dolarla ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık yüzde 70 düştü.

Yatırımcılar, artan enflasyona ve büyük merkez bankalarının daha sıkı para politikalarına sarılmasına yanıt olarak altın gibi güvenli liman varlıkları lehine nispeten yüksek riskli olarak kabul edilen varlıkları terk ettiğinden, diğer kripto paralar da büyük oranlarda değer kaybetti.

Read Entire Article